רגישות לקור אחרי סתימה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/09/2018 | 18:10 | מאת: חיים

שלום רב, לפני כחודשיים נשברה לי חתיכה מסתימה ישנה (או שאולי זאת הייתה חתיכת שן ?). מדובר בשן שלאורך השנים טיפלו בה שני רופאים ולכן יש בה גם סתימה כסופה וגם סתימה לבנה. לאחר הסתימה התחילה רגישות חזקה לקור שלא הייתה קודם. גם כשעבר זמן הרגישות לא עברה ובימים האחרונים היא אף התגברה עד למצב שאם אני אוכל משהו ממש טיפה קר זה כבר כואב. גם התחלתי להרגיש את אותו הכאב - אם כי לא כזה חזק - גם סתם ככה בלי קשר לקור, והכאבים באים והולכים. בלעיסה אגב אין כאבים. כמובן שאני הולך מחר לרופא, אבל אני בלחץ בגלל שאנחנו לפני החגים ואולי לא יהיה ניתן לפתור את הבעיה בקלות והדבר האחרון שאני רוצה זה להיתקע באמצע יום כיפור או סוכות עם כאבים, במיוחד אם הם יחריפו. לכן רציתי לשאול : 1) האם ניתן לאבחן בקלות את הסיבה לכאבים ע\"י צילום או בדיקה אחרת ? 2) האם שן עם תסמינים כמו שתיארתי זה בוודאות טיפול שורש או שייתכן ויש דרך אחרת לפתור את הבעיה ? 3) האם אני מבין נכון שטיפול שורש זה משהו שלוקח יותר מביקור אחד אצל הרופא והחגים באמצע יקשו על העניין ? יש לציין שאף פעם לא עברתי טיפול שורש ואני חושש שאין לי את הכסף והעצבים לזה (אני סובל מבעיות רפואיות נוספות שלא קשורות לשיניים אבל מונעות ממני לקחת את העניין בקלות). תודה מראש !

רגישות לקור אחרי סתימה עמוקה היא ממצא שכיח למדי. אבל אמורה עם הזמן לחלוף. יש לבדוק בצילום נשך האם הסתימה אטומה כראוי ואם אין קרבה אינטימית עם העצב. מאחר והכאב ההתחיל אחרי הסתימה אני שולל נסיגת חניכיים ורגישות צווארית. לעיתים, אם לא ניתן לחיות עם הכאב , אין ברירה אלא לבצע טיפול שורש. יש המבצעים טיפול שורש בישיבה אחת ויש המבצעים במספר ישיבות

מנהל פורום רפואת שיניים