אמלגם וטארניש(סטודנט לרפואת שיניים) בבקשה עזרה!

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

24/08/2018 | 00:22 | מאת: לירן

בזמן ליטוש שחזור אמלגם שביצעת לפני שבוע אתה מגלה כתמים בפני השטח. מה יכולה להתראות הסיבה לכך? 1. השתמשת באמלגם בעל תכונת נכושת נמוכה. 2. לחץ הדחיסה היה נמוך. 3. השתמשת באמלגם בעל תכונת נחושת גבוהה- מעל 30% עושה tarnish.

נראה לי ששלוש

24/08/2018 | 18:28 | מאת: לירן

תודה רבה דוקטור! עוד שאלה בבקשה: השריית דנטים בהיפוכלוריד תגרום ל: 1. הגברת עמידות הדנטין לשבר 2.ירידה בעמידות הדנטין לשבר 3.אין להיפוכלוריד השפעה על עמידות הדנטין לשבר ד. בריכוזים שמתחת ל5.25% אין להיפוכלוריד השפעה על עמידות הדנטין לשבר

מנהל פורום רפואת שיניים