שבירת מכשיר בתעלה במהלך טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

03/07/2018 | 14:35 | מאת: נועה

לפני ארבע וחצי שנים עברתי טיפול שורש, במהלכו נשבר המקדח באחת התעלות בחלק התחתון של התעלה (רוב התעלה נקייה). מאז ועד היום טרם סגרתי את השן (מבנה וכתר) מכיוון שהרופאה שלי המליצה שאפנה למומחה שורש שיוציא את המכשיר לפני סגירה. אני מבינה שההליכים להוצאת המכשיר אינם פשוטים ושאלתי היא האם זה באמת הכרחי. מכיוון שהתעלות נקיות ולא נגרם כל זיהום בארבע וחצי שנים, האם לא סביר להניח שכבר לא ייגרם כל נזק וניתן לסגור את הדן כפי שהיא?

אם טיפול השורש הסתיים ומאז ועד היום אין סימן לתהליך דלקתי בקצה השורש, ניתן לקחת סיכון ולסגור את השן עם מבנה וכתר ומהר ככל האפשר

מנהל פורום רפואת שיניים