זריקת הרדמה, לטיפול שיניים בבית חולים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/03/2018 | 23:13 | מאת: דנה

שלום, אני בת 31 , ברקע svt והפרעות קצב. לאחרונה יש לי כאב בשן ואני מאד חוששת להגיע לרופא שיניים. פעם אחרונה שהייתי בטיפול שיניים היתה לפני שנים לפני האבחנה, ברגע שקיבלתי זריקת הרדמה מקומית נכנסתי להפרעת קצב הדופק היה כ240 והרגשתי ממש רע כאילו אני עומדת לאבד את ההכרה. מאז פיתחתי חרדה מרופאי שיניים מה ניתן לעשות? יש אפשרות לעשות טיפול שיניים כמו סתימה במסגרת בית חולים? צריך הפניה? או שניתן לקבוע פשוט תור? תודה רבה

לדעתי, אותה אפיזודה קרתה בגלל שימוש בחומר הרדמה שמכיל אדרנלין. כאשר משתמשים בחומר הרדמה נטול אדרנלין, זה לא קורה וניתן לטפל ללא שום פחד במרפאה רגילה. בחרי רופא שיניים סבלני, רגוע ואמפטי ותראי שהטיפול יעבור בשלום וללא שום בעיות. בהצלחה

28/03/2018 | 23:41 | מאת: דנה

תודה על התשובה באמת הלכתי וביקשתי זריקה בלי אדרנלין והיה בסדר! יש לי עוד כמה שאלות בעקבות הבדיקה והטיפול שעברתי: 1. הרופא עשה לי סתימה עמוקה עבר כמעט שבוע ועדיין יש קצת כאבים האם זה תקין? 2. יש לי שן שבורה (מספר 27) היא לא כואבת אבל נתקע לי שם מזון שאני כל הזמן מוציאה עם חוט דנטלי וקיסמי שיניים. הרופא הציע שאני אבצע עקירה כירורגית או רגילה (עדיין לא בטוח) וניתוח הארכת כותרת עם ריפוד כז ולאחר מכן ישים לי כתר חרסינה. לא כל כך הבנתי מה זה הניתוח הזה? אני מפחדת בגלל ההשפעה על הלב...גם כאן משתמשים בהרדמה ע"י זריקה ללא אדרנלין (היא היתה קצת חלשה לעומת האדרנלין)? הרדמה מלאה? האם צריך לקחת אנטיביוטיקה לפני? את זה אני כן יכולה לבקש לבצע בבית חולים? ואם כן איך? תודה מראש וחג שמח

מנהל פורום רפואת שיניים