גשר או השתלה נבוך ומבולבל

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/03/2018 | 07:07 | מאת: יוסי

אני בן 71 ועברתי עקירת שן כולל תפרים .השן היא בצד שמאל עליון. לאחר ביצוע סי טי הוברר שחסרה עצם במקום העקירה. הרופא היציע לי שלוש אפשריות להמשך טיפול 1 גשר מרילנד 2 גשר רשל 3 השתלה כולל הרמת סינוס וכתר אני נבוך ומבולבל ולא מבין את ההבדלים אשמח לקבל הבהרה תודה

ראשית, תשתדל לטפל אצל רופא שיש לו מספיק זמן וסבלנות להסביר את האופציות הטיפוליות..... 1 גשר מרילנד הוא סוג שחזור שמודבק על השיניים שמשני צידי השן שנעקרה, לאחר הכנה מינימאלית שלהן. זאת שיטה עם אחוז כשלונות גבוה והיא נזנחה מזמן 2 גשר חרסינה קונבנציונאלי מורכב על השיניים משני עברי השן שנעקרה לאחר ששיניים אלו הושחזו 3 הרמת סינוס ושתל היא שיטה בה משלימים את השן החסרה מבלי לנגוע בשיניים הסמוכות ההחלטה בין 2 ל 3 נעשית לפי המצב הספציפי בפה: אם בשיניים שמשני צידי השן שנעקרה יש סתימות גדולות או טיפולי שורש אז עדיף לשקם בגשר חרסינה רגיל אם לעומת זאת השיניים האלה "בתולות" ואין בהן שחזורים קודמים אז עדיף הרמת סינוס ושתל

מנהל פורום רפואת שיניים