בדיקה שגרתית ללא צילום נשך

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

29/12/2017 | 13:38 | מאת: רועי

במרץ האחרון הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופא השיניים שלי, שאותה נוהג לבצע פעם בשנה. אני רגיל שבבדיקה כזו הרופא מבצע צילום נשך, בנוסף ללבדוק את הפה. אלא שבפעם הזאת, אותו רופא לא עשה לי צילום נשך משום ש-3 חודשים קודם לכן עשיתי צילום פנורמי והוא טען שהצילום עדכני מספיק. אגב, את הצילום הפנורמי עשיתי בלי קשר לבדיקה (זה היה קשור לצמיחה של שן בינה). בכל אופן, על סמך הצילום הפנורמי הנ"ל ועל סמך בדיקה שביצע – החליט שהמצב בפה בסדר ואין צורך בסתימות או משהו אחר. מה דעתך? האם הרופא היה צריך לעשות לי צילום נשך ולהסתמך עליו במקום על הפנורמי? או שמא הרופא צדק בכך שטען שהפנורמי עדכני מספיק ואין צורך בצילום נשך?

צילומי נשך נותנים אינפורמציה שצילום פנורמי לא נותן אני מאמין שבכל חצי שנה רצוי לבצע זוג צילומי נשך, בלי קשר לצילום הפנורמי שעשו לך

מנהל פורום רפואת שיניים