תפרים מתמוססים/נספגים בניתוח לעקירת שן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

28/10/2004 | 08:48 | מאת: בן

לד"ר משה גרינבאום שלום, שמי בן, ולפני כ-4 ימים עברתי ניתוח לעקירת שן בינה- השמאלית למטה, לאחר שעקרו לי כבר את כל שאר שיני הבינה האחרות קודם לכן. מכיוון ששן הבינה הזו היתה "סוררת" במיוחד ושכבה ב-90 מעלות לכיוון השן הצמודה אליה, היה צורך בסיום העקירה לתפור לי את האזור ב"תפרים נספגים" כדברי הד"ר. כל האזור לאחר הניתוח התנפח לי אך הבנתי שזה תהליך טבעי שהגוף מרפא את עצמו, אך השאלה שאני שואל זה כמה ימים לוקח עד שהתפרים מתמוססים לגמרי ונעלמים? תודה מראש, בן.

01/11/2004 | 22:23 | מאת: ד"ר גרינבאום

בן שלום. אני מציע שתפנה את השאלה לרופא שעקר ותפר לך את החניכיים .לפי הכתוב בעלון המצורף לסוג התפרים שהוא רכש יש לצפות שהנושא נחקר ע"י היצרן ומדווח בעלון. מנסיוני ראיתי כבר תפרים נמסים שגם לאחר חודש ימים טרם נמסו .יתרונם של התפרים הנמסים שאאאין צורך בד"כ להוציאם אך חסרונם שלעיתים הם גורמים גרוי ודלקת מקומית ולעיתים גם יוצרים בעיות הלכתיות של "נידה וטרפה" שישנם רבנים שמתנגדים לשימוש בם או מתירים אך אוסרים על האישה לטבול במקווה אחרי הכנסת תפר כזה לזמן רב .

מנהל פורום רפואת שיניים