חומר מסוכן בכיסא

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/09/2016 | 11:40 | מאת: אילנית

שלום דר קויפמן קניתי כסא פסנתר מחברה מוכרת. הכיסא עשוי בחלק העליון Polyurethane foam pad המסגרת עשויה Mdf הערה מודגשת: The upholstery materials in this product: contain added flame retardant chemicals. ובהערה ממש גדולה כתוב: California proposition 65 warning This product contains chemicals known to the state of California to cause cancer and birth defects or other reproductive harm. אשמח להסבר. האם אפשר להשתמש בכיסא לנגינה בבטחה לילדים? תודה

כל הארונות וכסאות העץ הנמצאים בבית פולטים חומרים רעילים ומסרטנים לאוויר הבית. כל מוצאי PVC בבית פולטים חומרים שונים מסוכנים. בכל המזרונים בבית יש חומרים מעכבי בערה (מ8-10 השנים האחרונות). אנחנו נמצאים בסביבה מודרנית שכוללת הרבה חומרים מסוכנים בדרגות שונות. לפי הנחיות משרד הבריאות הישראלי יש לאוור ביתים מאחר שהאוויר בבתים מסרטן. במדינת קליפורניה בארה"ב נדרש לסמן את הדברים על המוצרים, כאן לא נדרש סימון כזה בשאר מדינות ארה"ב לא נדרש. לכן, הכסא לא יותר בעיתי ביחס לשולחן הסלון או מוצרים אחרים בבית. אז, אפשר להשתמש, רק לאוורר הבית ובלי קשר לכסא הפסנתר.

05/09/2016 | 20:46 | מאת: אילנית

דר קויפמן תודה רבה עבור התשובה. האם מזרון לטקס. נחשב חומר מאה אחוז טבעי? האם גם לו מוסיפים מעכב בערה? האם גם בחול מוסיפים מעכבי בערה במזרונים ולא רק בארץ? תודה

החלק של הלטקס במזרון יכול להיות לטקס טבעי, לטקס סינטטי או תערובות של טבעי וסינטטי. בנוסף יש את החלק של הקצף/ספוג והכיסוי של המזרן שהם בודאות לא עשוים לטקס. יש מזרנים עם מעכבי בערה ויש בלי. רוב המזרונים בארץ עם מעכב בערה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות