מי שתייה בטעם מתכתי וסכנת קורוזיה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/09/2016 | 00:58 | מאת: זוהר

הי ורד, אני גרה בבניין ישן עם צנרת ישנה. קראתי תגובה שלך לגבי שימוש במי שתיה בטעם מתכתי. בתגובתך רשמת שאין זה מסוכן לשתיה. עם זאת, כתוב באתר של משרד הבריאות שיש לבצע בדיקה של ריכוז מתכות גבוה במים ולכן אי אפשר לדעת שאין זה מסוכן לבריאות. השאלה שלי, מה נחשב ריכוז גבוה? האם ברזל איננו מסוכן אבל קורוזיה מסוכנת? ואם יש טעם של מתכת, ייתכן שזהו רק ברזל ללא קורוזיה?

תודה על השאלה. בתשובתי הקודמת התמקדתי רק בברז הבית ולכן אולי נובעת אי בהירות. כאשר אנחנו מתיחסים להגדרות משרד הבריאות, הן מתיחסות להנחיות של ספק המים - החברה שאחראית שמים יגיעו לברזים בבית. להם יש הנחיות חמורות ומדוייקות מה מותר ואסור שיהיה במים. כי מה שיהיה במים במקורות יגיע לברז הביתי. כמו כן יש הנחיות לגבי הרכב החומרים הבונים את הצנרת הביתית. אלה עשויים מחומרים שעומדים בדרישות לנוכחות מתכות שונות. קורוזיה זו מילה באנגלית שאומרת במקרה שלנו חלודה. ברזל שמחליד זה תהליך קורוזיה. כאשר ברזל מחליד הוא נותן גם גוון אדמדם חום למים. אין בעיה עם ברזל במים - דרך טובה לקבל ברזל ישירות מהטבע. הבעיה היא טעם הלואי המתכתי. אין בעית בריאות בנושא אלא בעיה של טעם. אז, גם זה נכלל בהגדרות משרד הבריאות, המים שמגיעים צריכים שלא היה להם טעם לודאי חזק. אבל, אם לך בבית יש צנרת ישנה זו אינה בעיה של משרד הבריאות. בהנחה שהצנרת עשויה מחומרים תקינים, עם השנים יש הווצרות חלודה (קורוזיה) וחלק מהברזל עובר למים. אולי לא כל כך טעים, אך לא בעיתי בריאותית. אם לא טעים לכם, תשתמשו בפילטר למים או תחליפו צנרת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות