סיר תרמוס לאוכל המכיל פוליאוריטן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/07/2016 | 08:23 | מאת: דניאל

רכשתי סיר תרמוס לשמירת הקור או החום של האוכל עבור בני. השכבה החיצונית של הסיר היא מפלסטיק, השכבה הפנימית היא נירוסטה וביניהם יש חומר מבודד שנקרא פוליאוריטן מוקצף. רשום גם שלא מכיל BPA האם השימוש בזה מסוכן מאחר והחומר המבודד הינו פוליאוריטן?

למה שיהיה בכלל סיכון? יש שכבה פנימית אטומה של נרוסטה. אין מגע כל שהוא עם שכבת הבידוד. אם היה מגע, התרמוס לא היה עושה את העבודה שלו. כל זמן שהתרמוס שלם יהיה בידוד טוב. אם החלק הפנימי יפגע, האוכל לא ישמר חם. פוליאוריטן איננו בעיתי בשימוש יומיומי. מסוכן בשלב הפילמור, מסוכן מעל 110 מעלות צלסיוס, ומסוכן בשריפה - שלשה מצבים שלא יתכנו בשימוש רגיל בתרמוס שלך וגם לא במצב שהאיטום יפגע. ולכן אין בעיה. נחמד שכותבים שלא מכיל BFA שברור היום שלא משנה לכלום. אבל, היו כותרות גדולות שחשבו שמסוכן, ואותיות קטנטנות כאשר מצאו שטעו ואין סיכון בחומר, אך, היצרנים ממשיכים לרכב על הנושא.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות