קרינה משרת מחשבים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/08/2015 | 14:46 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לברר האם שרת מחשבים במשרד של כ-25 מחשבים הממוקם בחדר עבודה ולא במקום מבודד, פולט קרינה ליושבים בחדר? יודגש כי העובדים היושבים בחדר עם השרת מתלוננים על כאבי ראש תכופים מאז שהשרת הועבר לחדרם. תודה, מיכל

שרת מחשבים הנו בסך הכל מחשב גדול יותר שתפקידו לשרת את המחשבים המחוברים אליו. הוא לא פולט שדות חשמליים שונים או מיוחדים, אלא בדיוק כמו כל מחשב של כל עובד. יכולות להיות עשרות סיבות שונות ואחרות שגורמות לכאבי ראש כמו תאורה חזקה מדי, רעש, מספר החלפות אוויר נמוך, או תופעה שנקראת נוצבו - מצב שרשום ברשימת הסימפטומים, שנובע מגורמים פסיכולוגיים בלבד (ספקות וחששות) כאשר מתיחסים להשפעה של קרינה אלקטרומגנטית וגורם לסימפוטומים שונים כמו כאבי ראש, גם כאשר אין שום קרינה או בעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות