הדברה ירוקה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/06/2015 | 09:15 | מאת: אורן

שלום רב, למשרדים של החברה שלנו הגיע מדביר שביצע לדבריו הדברה ירוקה אני נעדרתי מספר ימים מהעבודה אבל חזרתי בערך כ 5 ימים לאחר ההדברה אולם עדיין היה ריח באויר. האם הריח הוא מדד לרעילות? ייתכן שלא אווררו מספיק את המשרדים (המשרד שלי נמצא במסדרון ללא חלון) , האם היו צריכים לבצע שטיפת ריצפה לאחר הריסוס? ובמידה ולא ביצעו אצלי שטיפת ריצפה האם זה מסןכן להיות במשרד לאחר 5 ימים ממועד ההדברה?

הדברה היא הדברה. שימוש בחומרי הדברה שהם "טבעיים" או נגזרות של חומרים טבעיים עדין מדובר ברעלים. בדרך כלל ההנחיות בהדברה, אם אין ילדים קטנים במקום, ניתן לחזור פנימה לאחר 2-8 שעות במקרים חריגים של חומרים חזקים במיוחד אחרי 24-28 שעות. ומסגרת הזמן עברה. ריח איננו מדד לנוכחות של חומר מסוכן באוויר ולא לכמות. יש חומרים ללא ריח והם מאוד רעילים ויש עם ריח ואין איתם בעיה. בדרך כלל הריח שנשאר הוא של התערובת בה מכניסים חומר ההדברה בכמות של חלקי אחוזים. מאחר שאתה כנראה אדם מבוגר, ולא זוחל על הרצפה, לא נדרש לבצע שטיפה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות