איטום חלונות ע"י סיליקון ניטרלי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/06/2015 | 18:29 | מאת: הדס

שלום וברכה, עברנו בשעה טובה לבית חדש. בבית ישנו ריח מאוד מסוים. להערכתי הוא נובע מחומר האיטום שיישמו על החלונות. בבדיקה מול איש האלומיניום מדובר בסיליקון ניטרלי שמיוצר ע"י חברה גרמנית. הבית היה מאוורר במשך חודש אחרי ההתקנת החלונות ועדיין יש את הריח. אני ממשיכה לאורר ככל יכולתי. האם לדעתך יכולה להיות בעיה בריאותית? תודה רבה!

1. כל חומר מסוכן, לכן קוראים להם חומרים מסוכנים. אך, האם יש סיכון בכל חומר, תלוי בהרבה מאוד משתנים כמו כמות, משך חשיפה, דרך חשיפה, סוג הפגיעה האפשרית, רגישות ועוד ועוד. 2. ריח איננו מדד למסוכנות או אי מסוכנות של חומר. יש חומרים עם ריח חזק שלא מסוכנים ולהיפך. 3. לא בטוח שזה החומרים שבסיליקון, יכול להיות שזה הרבה מאוד גורמים אחרים בבית, וצירופים של גורמים בבית. 4. בלי לדעת סוג הסיליקון המדויק והרכבו, לא ניתן להגיד יותר מזה. 5. הדרך הטובה היא לאוורר הרבה ככל שניתן, ויש להניח שהריח ילך ויפחת עם הזמן.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות