4 שנים במרחק 1 מטר מחדר שרתים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/05/2015 | 05:35 | מאת: דני

שלום רב במשך 4 שנים אני יושב במרחק 1 מטר מחדר שרתים (עם הפרדה של קיר גבס). האם עשויה להיות בכך סכנה? מה צריך לבדוק? מה התקן לגבי חשיפה ממושכת ? האם ידוע לך עם איזה מכשיר כדאי למדוד את רמת הקרינה? ועל איזה סוג קרינה מדובר. תודה

אין תקן לגבי חשיפה לשדות אלקטרומגנטיים. שדות אלקטרומגנטיים אין להם כוח כדי לגרום לפגיעה משמעותית (מחלות קשות). אם יש לך קוצב לב, יש בעיה. מאחר שיש להניח שלא, אז לא ממש בעיה. אם בעיה זה חימום של רקמות, ובמרחק שאתה יושב והקיר שמפריד מספיקים כדי להוריד את עוצמת השדות לרמה נמוכה והאנרגיה הנמוכה של חדרי שרתים אפשר להניח שאין בעיה. הרמה המוגדרת אליה אני מתיחסת היא מרחק של חדרי חשמל בבתי מגורים והמרחק מרשת החשמל. אין הגדרות למקומות עבודה, מלבד לעובדי חשמל. ניתן למדוד הדברים עם מכשירים למדידה של שדות אלקטרומגנטיים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות