גיליון בטיחות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/04/2015 | 17:18 | מאת: הדס

שואלת שוב ומדייקת. יש לי גליונות בטיחות של 3 חומרים שונים. Material Safety Data Sheet עלי להכריע מי מהם הוא הבטיחותי ביותר. האם יש באפשרותך לעזור לי בנושא או להפנות אותי למישהו שמתמצא בתחום? תודה רבה!

יש לי ידע וניסיון מהמובילים בארץ בנושא גליונות בטיחות (MSDS). הנושא מורכב. אפשר להסביר איך לקרוא ולהבין גליון. ואפשר ללמוד את זה גם בקורסים מיום אחד עד 5 ימים ויותר. השאלה מה הצרכים שלך, מה הידע והרקע המקצועים שלך ומהם החומרים. במקרים רבים לא מספיק רק המידע הנמצא בגליון הבטיחות ויש להשלים מידע ממקורות רבים אחרים. יש מקרים בהם הגליונות הנם ברמה נמוכה ולא מכילים כל המידע הנדרש. כפי שאמרתי מורכב. תפרטי יותר ננסה לעזור, אך לא נעביר קורס בפורום.

21/04/2015 | 18:50 | מאת: הדס

שלום וברכה, לא ברור לי איזה חלק את צריכה ולכן הוספתי את הקישורים המתאימים. תודה רבה על עזרתך! מה שחשוב לי הוא שלאורך זמן לא תהיה בעיה נשימתית עם החומר היות ובבית יהיו תינוקות זוחלים. חומר 1 (ליטופין): http://www2.prolinkhq.com/documents/120038.pdf Chemical characterization Description: Water based impregnator Dangerous components: 107-21-1 ethane-1,2-diol 10-25 % RTECS: KW 2975000 67-63-0 propan-2-ol 2.5-10 % RTECS: NT 8050000 TSCA All ingredients are listed. Additional information VOC-Content: 100,8 חומר 2 "סילר דרילוק ווטלוק": http://www.sundeck.co.il/media/21176/DRYLOK%20Masonry%20-%20DRYLOK%20Wet%20Look%20Sealer%20-%20MSDS.pdf חומר 3 סילר דרילוק בגימור מט: http://www.sundeck.co.il/media/21164/DRYLOK%20Masonry%20-%20DRYLOK%20Concrete%20Protector%20-%20MSDS.pdf

לא ניתן להגיד הרבה. הגליונות מתיחסים לחומרים שממסים את הסילר, לא אומרים מה ההרכב שלו עצמו. לדברי כותבי הגליונות חומרי הסילר אינם מוגדרים כמוסכנים בחוק חומרים מסוכנים ולכן הם לא נדרשים לפרט מהם. מפרטים רק את הממסים לחומרים אלה. מבחינתך הממסים לא בעיה, כי לאחר זמן קצר הם יתנדפו ויווצר האיטום. לאחר מכן, לפי כותבי הגליון, לא צריכה להיות בעיה, ואין הבדל בין שלשת החומרים מבחינה בריאותית אלא מבחינת התוצאה החיצונית.

26/05/2015 | 18:46 | מאת: הדס

הי. שוב תודה על תשובתך המפורטת. בגיליון מידע על החומר יש את האזהרה הבאה. בכתובת הזו http://www.sundeck.co.il/media/21161/drylok-masonry-drylok-concrete-protector-data-sheet-2-.pdf האם הכוונה שאין לגרד את החומר מפני השטח כי יגרום לנזקים בריאותיים משמעותיים? האם לדעתך הוא בטוח לשימוש? may release lead dust. LEAD IS TOXIC. EXPOSURE TO LEAD DUST CAN CAUSE SERIOUS ILLNESS, SUCH AS BRAIN DAMAGE, ESPECIALLY IN CHILDREN. PREGNANT WOMEN SHOULD ALSO AVOID EXPOSURE. Wear a NIOSHapproved respirator to control lead exposure. Clean up carefully with a HEPA vacuum and a wet mop. Before you start, find out how to protect yourself and your family by contacting the National Lead Information Hotline at 1-800-424-LEAD or log on to www.epa.gov/lead. שאלה נוספת. בגיליון ה msds של המוצר מופיע פליטת voc האם לאחר היבוש של החומר הוא ימשיך לפלוט אדים אלו? תודה רבה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות