עץ מחוטא (ירוק)

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/03/2015 | 17:15 | מאת: הדס

שלום רב, אנחנו מתקינים דק מתחת לפרגולה מחוץ לבית. המתקים סיפק לנו עץ מחוטא ירוק וצבע אותו בשמן דק שקוף (חברת flood ). קראתי שהחיטוי חשוד כמסרטן ופולט גזים רעילים בריכוז נמוך לסביבה. בבית יש ילדים קטנים. האם החומרים הנ"ל אכן מסוכנים לבריאותם? (אחרי ייבוש של השמן כמובן). תודה רבה!

כל עץ אשר אמור להיות בחוץ צריך לעבור חיטוי למנוע ריקבון ומשיכה של חרקים שונים. החומר (מתיל ברומיד) מאוד מאוד רעיל. לכן בעבודה איתו יש להזהר מהרעלה. אך, עד שמגיע הביתה הריכוז כבר נמוך ביותר, וההתקנה הנה בחוץ, כך שאם עדין משתחרר חומר, הוא מיד נמהל באוויר. השימוש בחומר מאוד מבוקר מאחר שהוא פוגע מאוד בשכבת האוזון ומשתמשים בו רק כאשר אין ברירה. אז, לצורך פרגולה לא צריכה להיות בעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות