עבודה במעבדות דיסקציה של בעלי חיים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/12/2014 | 22:28 | מאת: reut

שלום, אני סטודנטית לווטרינריה ואני בחודש שני של הריון. בלימודים אנחנו משתתפים במעבדות בהן אנחנו מנתחים כלבים אשר נמצאים בפורמלין. במעבדה יש מנדפים אך יש ריח של פורמלין במעבדה. האם זה מסוכן לי עקב היותי בהריון? תודה רבה, רעות.

מאחר שקיים חשש של הרעלה שלך (ושל העובדים במעבדה) הרעלה מעין זו עלולה גם לפגוע בעובר דרכך. התיאור שלך של המעבדה חמור למדי. פורמלין ידוע גם כרעל וגם כחומר מסרטן. לכן, לאפשר לאדי החומר להיות בשטח המעבדה ללא הגנה נשימתית אסור. יש לוודא ניטור סביבתי-תעסוקתי ואם יש אמנם חריגה לפעול מידית לביטול גורם הסיכון של הרעלה ושל חשיפה לחומר מסרטן לך ולכל עובדי המעבדה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות