בדיקות שתן חומצה מוקונית. בנזן בשתן לעובד חשוף

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/10/2014 | 16:10 | מאת: Gtz

שלום לך. הנני עובד כמוגדר חשוף בבית זיקוק מזה 5 שנים כול חצי שנה בכול בדיקה של חומצה מוקונית בשתן התוצאה יוצאת 0.5 זאת אומרת על הגבול וקריאטנין בשתן יוצא בערך 60 mg/dl. תוצאה מהיום להלן. tt muconic acid. 1.28 H mg/gr creat. Creatinine 64.6 mg/dl אני מאוד בלחץ. לא רוצה לסכן את עצמי האים כדאי לי להתחיל לחפש עבודה אחרת? האים ישנה עילה לפנות למקום העבודה ולבקש שינוי תפקיד ולא בסביבת יצור. ?האים הערכים הנל יגרמו יום אחד בעציד מחלה כמו לוקמיה ? מה את מציעה לי לעשות. תודה מראש

מאחר שאין לי את כל הנתונים, לא אוכל לתת תשובה מלאה. אנסה לענות כך שיהיה לך אפשרות להגיע להחלטות בכוחות עצמך עם הנתונים שיש לך. בעיקרון, זה שאתה עובד בחומר לא צריך להחשף אליו. יש להקפיד על ציוד מגן אישי, היגיינה אישית וסביבת עבודה מאווררת ולא להגיע למצבי חשיפה מעבר למינימום הכרחי לביצוע העבודה והמינימום המוגדר בתקנות כמותר לחומר. בכל עבודה עם חומרים מסוכנים קיימת סכנה של פגיעה בריאותית מידית או מאוחרת. יש העובדים בחומרים שנים ולא יקרה להם שום דבר, יש אחרים שיפגעו. אי אפשר לדעת במי יפגע ובמי לא. בעיקרון, אתה יכול לפנות להנהלה ולבקש החלפת תפקיד. אך הסיכוי לכך קטן כי חשש עתידי מפגיעה בריאותית, נכון לכל העובדים בבתי הזיקוק. לא אתיחס לתוצאות שהצגת כי אין לי כל הנתונים, של התהליכים, חומרים, ציוד עבודה, ציוד מגן אישי, אורח חיים שלך (אוכל, שתיה, עישון, רגישויות אישיות, גיל וכו'). אך לפניך המסלול הפתוח בפני כל עובד. תקבע תור לרופא תעסוקתי, לפי קופת החולים אליה אתה שייך. רק רופא תעסוקתי, לא רופא משפחה. תציג לו הממצאים, הוא גם יוכל לשאול אותך שאלות אישיות ולהסביר לך יותר את התוצאות. אם הרופא יחליט שיש מקום לשינוי תפקיד, זה יחייב את בתי הזיקוק. אם הרופא יחליט שאין מקום לכך, אז בתי הזיקוק לא חייבים לשנות התפקיד. אז אתה תחליט אם להשאר או לחפש עבודה במקום אחר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות