ריסוס בחממות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/10/2014 | 11:27 | מאת: שושי

האם הריסוס בחממות,או אופן שיטת הריסוס בחממות שונה מאופן ריסוס שדות חקלאיים,או החומר עצמו? והאם שהייה בחצר צמוד למבנה חממות שרוססו ,מושפעת מכך? תודה

ריסוס בשדות וריסוס בחממות של אותם הגידולים הוא זהה בהתאם למחלות ולמזיקים. כמובן שיש הרבה חומרים ולא תמיד כל חקלאי ישתמש באותו חומר כמו חקלאי אחר. אך, בעקרון זהה. לא מומלץ לשהות בסמוך לשדה שרוסס ולחממה שרוססה סמוך לריסוס ונגד כיוון הרוח. זו התשובה הכללית. יש לבדוק כמובן, באלו חומרים נעשה שימוש כי יש חומרים שאין איתם בעיה וניתן לשהות בסמוך. ובדרך כלל בחממות, בגלל שהן די סגורות, פיזור החומר החוצה קטן ביותר, והסיכון, אם קיים מצומצם. לגבי ריח, כמובן, ריח אינו מדד לרמת סיכון. הריח יכול להיות מאוד לא נעים, אך לא בהכרח זה ריח חומר ההדברה, יכול להיות ריח של החומרים שבהם מומס חומר ההדברה, או שזה חומר עם ריח חזק גם בכמויות אפסיות ולא מסוכנות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות