פועלים נהרגים יום יום מנפילות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/05/2014 | 15:52 | מאת: מאיר

אין יום שהתיקשורת לא מודיעה שפועלים,ילדים ומבוגרים נופלים מקומות עליונות בעיקר באתרי הבנייה. מה קורה פה? האם אין פיקוח באתרי הבניה?..בתקופה האחרונה דווח על 17 איש שנפלו רובם נהרגו!!!!!! למה?

לא כל יום, אך הרבה יותר מדי. יש תקנות לעבודה בגובה, לפיגומים, לסולמות. יש הדרכות, יש דווקא פיקוח באתרי בניה, הרבה יותר מאשר במפעלים ובשאר מקומות. מדי תקופה הפיקוח עושה מבצע אכיפה באתרי בניה, אך גם הם עם כל הרצון הטוב מוגבלים במספר המפקחים, ומספר אתרי הבניה גדול. אך, נפילה מגובה הנה אירוע המתרחש בשניה קלה של חוסר שיווי משקל או חוסר זהירות. העובדים באתרי בניה לא נזהרים תמיד, סומכים הרבה על המזל, מועדים ונופלים. גם נפילה מגובה של 1-2 מטר עלול להוביל לפגיעה קשה ומוות. כמובן, אם הנפילה מגובה רב יותר החומרה קשה יותר. באתרי בניה, גם מסודרים ומטופלים אירועים מסוג זה עלולים להתרחש. נקווה שהרצף הקשה מאחורינו, והמשך יהיה בטוח יותר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות