חומרי הדברה בירקות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/03/2014 | 07:24 | מאת: ג'ני

פעמיים אכלתי סלט ירקות גדול שנקנו באחת מרשתות הדיסקאונט שבה נמצאה חריגה מעל המותר בחומרי הדברה בתחקיר עם גילת גוטמן. לא קישרתי עד אתמול - אבל בפעמיים אלו סבלתי אח"כ מבחילה לאחר כמה שעות ואי נוחות במערכת העיכול. אני אוכלת בד"כ הרבה ירקות וזה לא קורה. תמיד תמיד שוטפת טוב. האם יש סיכון שהורעלתי ע"י חומרי הדברה? במהלך הזמן הזה המשכתי להניק תינוק - אם הורעלתי, האם הוא בסיכון לבעיות עתידיות?

לא הורעלת אין בעיה אין סיכון עתידי השאלה שלך קצת בעיתית. נראה לך שמשרד הבריאות ומדינת ישראל יאפשרו לשווק ירקות ופירות עם חומרי הדברה שעלולים להוות סיכון ממשי משמעותי ומידי לאוכלים ולתינוקות? לא יודעת מה התחקיר, אך גם בלעדין יכולה להגיד לך, תמיד ימצאו שאריות זניחות לגמרי של חומרים בפירות ובירקות, כך גם בבשר, בדגים בביצים במוצרי חלב ובכל דבר שאת אוכלת שבא מהטבע. גם "אורגני" שיבדקו ימצאו שאריות. זה שהמכשירים למדידה רגישים ומזהים שאריות זניחות לא אומר שהשאריות מסוכנות לנו. כותרת זה עושה, ומקדם את האג'נדה ועושה רייטינג, אך מסוכן, רחוק מזה. אפילו בעבר שהיו חומרי הדברה מסוכנים, היום החומרים ממשפחות אחרות ובסיכון נמוך ביותר, השאריות הקטנות לא מרעילות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות