שהייה בממ"ד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/12/2013 | 16:54 | מאת: טל

שלום רציתי לדעת האם המצבים הבאים הם מותרים או שלא רצויים: ממ"ד בבניין חדש (בן שנתיים), קומה חמישית 1. דלת הממ"ד סגורה - ללא הרמה של הידית + חלון סגור 2. דלת הממ"ד סגורה + חלון הממד פתוח אבל התריס סגור 3. שניהם סגורים ומזגן עילי פועל 4. חלון סגור דלת פתוחה פתח צר ושאלה קטנה נוספת, שמעתי כל מיני דעות ואשמח לדעת האם נשיאה של פלאפון בכיס המכנס (ג'ינס) היא מסוכנת? גם למספר דקות או רק אם זה לזמן ממושך? תודה רבה תודה רבה

השאלה לא ברורה. מתוך שהבנתי, ממ"ד הנו החדר האטום. תפקידו לוודא שבשעת חרום בהתקפת טילים כימיים או ביולוגיים השוהים בחדר האטום לא יפגעו. לכן, כאשר סוגרים את החדר ולא מאפשרים לחמצן להכנס יש סכנה ברורה של חשיפה לפליטת פחמן דו-חמצני וירידה בחמצן, דבר שיוביל בשלב ראשון לאבדן הכרה ואחר כך לחנק ולמוות אם לא יהיה כניסה של חמצן. אז תבדוק את המצבים שתארת, כל אחד שאוטם את החדר מהווה סכנה. לצורך חמצן דלת שהידית ללא הרמה כמו סגור. לצורך כימי/ביולוגי לא סגור עד להרמת הידית. מזגן - וואוו, בתקווה שלא פגמת בעמידות של החדר לחדירה במקרים שתוארו לעיל. מזגן שלא מכניס אוויר צח איננו מהווה מקור אספקה של אוויר. לגבי פלאפון בכיס, כן, שאלה בלתי תלויה. הסיכון הידוע לגבי מכשירים סלולריים הוא שהם פולטים חום בהתפרקות הסוללה במהלך היום. אז בהנחה שאתה גברולא אישה (השם שלך הוא גם וגם) אם זה בכיס המכנסים הם גורמים לחימום האזור, דבר שעלול להוריד את הפריון של גברים בלבד. מספר דקות חימום מועט ופגיעה קלה, שעות ארוכות חימום מוגבר ופגיעה עולה.

29/12/2013 | 15:33 | מאת: טל

אני שואל בהקשר של גז ראדון, לא בהקשר של חמצן. ולגבי הפלאפון, מעבר לנושא החום, אין השפעות אחרות לקרינה הסלולרית? תודה רבה

מאחר שמדובר בבנין חדש, תבדוק את מסמכי האכלוס, יש שם בדיקה לראדון. זה שהחדר ממ"ד לא אומר בהכרח ראדון, ממש לא. בנינים חדשים כמעט אף פעם אין. וגם אם יש כמות קטנה אוורור מונע הצטברות. כל האופציות שהצגת החדר סגור, ואין החלפות אוויר, ואם יש ראדון, או כל זיהום אוויר אחר, הוא נשאר בחדר. אך, שוב, מאחר שמדובר בבניה חדשה של ממ"ד כנראה שאין בכלל ראדון מעבר למה שיש באוויר הרגיל. לגבי הסלולרי, מה לעשות הסיכון הוא חימום, סיכון מוכח ובדוק שבהחלט משפיע על הפריון. שדה אלקטרומגנטי בתדר הסלולרי, בעוצמות האלה אין לו השפעה בריאותית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות