תאונות בבית לפני ליל הסדר-מגז בישול.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/04/2005 | 12:50 | מאת: שלומית

שלום לקוראים שמעתי על שתי תאונות שקרו בימים שישי ובשבת לפני ליל הסדר. זוג עסק בניקוי הכיריים של גז הבישול. כנראה הם שכחו לחבר את צינור הגז בחזרה לכיריים. ברגע שרצו לבשל אירע פיצוץ עז בכל המטבח. והם נפגעו פיסית. אם מבוגרת קמה בשבת בבוקר והחלה לבשל מרק ופתחה את ברז הגז,אבל שכחה להדליק את האש.וחזרה לחדרה לנוח כמובן שהחל לדלוף גז בכל הבית ורק הכלב הרגיש את הריח.הכלב החל לנבוח וקפץ על האם ועל הבת שלה וכך הצלי את חייהם.

27/04/2005 | 16:46 | מאת: איתן חנני

שלומית שלום רב, הדוגמאות שהבאת תומכות בסלוגן "תאונות אינן קורות, הן תמיד נגרמות" ועל כן (על משקל חג הפסח) ככול שנספר הרי זה משובח. בכיריים ובתנורי הגז החדשים קיימים חיישני גז אשר יודעים להריח את הגז ולהפעיל שסתום ביטחון אשר ימנע את המשך דליפת הגז. כמוכן ידוע לי על פטנט שהומצא לפני מספר שנים - ברז גז מכני חשמלי אשר מחובר ליד מרכזת האספקה הבייתית אשר יודע לזהות הפרשי לחצים ומפעיל חשמלית (בדומה לפעולת מפסק הביטחון החשמלי שנמצא בלוח החשמל הבייתי) שסתום אשר מונע את המשך זרימת הגז. הבעייה העיקרית היא שלמרבית הצרכנים ציוד ומערכות ישנים לעיתים במצב תחזוקתי נמוך ומסוכן אשר מטעמי חוסר ידיעה או חיסכון כספי (חוסר מודעות לסיכון הגבוה) אינם פועלים לתיקון המצב. חברות הגז אחראיות על בטיחות אספקת הגז עד לפתח הבית ונמנעות מטעמים כלכליים לנתק צרכנים אשר בטיחות הגז בביתם אינה מספקת. התקשורת אשר בעזרתה ניתן היה להגביר את המודעות עוסקת בכך במידה מועטה ביותר ורק כאשר מדובר באייטם תהודתי. אשר על כן נותר לסמוך רק על "חכמי התורה" אשר כאמור פסקו "ככול שנספר הרי זה משובח"

27/04/2005 | 17:09 | מאת: יהודי מאמין

אדוני, אם לדבריך - נותר לסמוך רק על "חכמי התורה" אשר כאמור פסקו "ככול שנספר הרי זה משובח". רצוי היה שתשים לב להסבר התאונה: "אם מבוגרת קמה בשבת בבוקר והחלה לבשל מרק ופתחה את ברז הגז" וחכמי התורה אכן פסקו וגם פסקו שאין לבשל בשבת. הרי הכל היה נמנע אם האשה לא ניסתה לבשל בשבת. ניסיון להסתמך על התורה תוך פגיעה בשמירת השבת פוגע, מעליב שלא לומר גם מצביע על בורות. אנא אל תשתמש בתורה אם אינך מוכן לכבד את קדושתה.

27/04/2005 | 17:23 | מאת: יודע לקרוא

ליהודי המאמין חבל שאתה לא קורא עד הסוף ומבין את הכתוב, וחבל שאתה מעדיף לקטרג על יהודים במקום לנסות ולהיות מליץ יושר. אולי נכתב שבת והתכוונו לחג בו מותר לבשל? בו נצא מנקודת הנחה שכולם צדיקים וטובים. איתן לא כתב לסמוך על חכמי התורה, ולא התיחס לשבת וחג אלא להרבות ולספר. ולמה התכוון? אם אנשים יספרו על תאונות או כמעט תאונות שקרו להם אז אנחנו נוכל ללמוד מהם ואולי כך אנשים לא יפגעו ואז אולי נצליח "להציל נפש אחת מישראל" ואם כך עשינו טוב.

27/04/2005 | 19:13 | מאת: איתן

ליהודי המאמין שלום רב, אתך הסליחה שדבריי לא הובנו על ידך כראוי, כוונתי לשימוש במושג חכמי התורה הייתה לכול אותם כמונו אשר עושים מלאכתם באמונה שלמה ומתוך כוונה מלאה להפיץ את תודעת הבטיחות ולמנוע תאונות / מצבים מסוכנים, אשר על כן סימנתי מושג זה במרכאות משני צידיו על מנת שכוונתי תובן.

28/04/2005 | 09:44 | מאת: זיו צח

לאיתן ולכולם . לאחר קריאת הדיון התחלתי לשאול ולחפש פתרונות גם עבור הבית הפרטי שלי ושמעתי שניתן להזמין אצל מתקיני גז(חברות הגז ואו מתקינים מוסמכים מטעמם) ברז ממברנה שיותקן על צינור אספקת הגז לכיריים ואז באם יש גלישה של מים מהסיר שמכבה את האש או אם יש רוח שכיבתה אותה או אם פתחו גז ושכחו להצית ,הברז הזה יסגור את הזרימה מידית כמו כן הציעו לי להתקין גלאי גז עצמאי שיותקן במטבח על אחד הקירות ויצפצף ויעיר את כולנו(בתיקווה שיעיר אותנו) באם יש דליפה. מה לדעתך דעתכם עדיף ומי יכול לרשום כאן טלפונים של מתקינים שאפשר להשיג אצלהם את שני סוגי הגלאים ולבחור אחד ואו את שניהם.

09/06/2005 | 13:41 | מאת: דוד

איפה ניתן להשיג גלאי לדליפת גז עם צופר ??

18/06/2006 | 19:23 | מאת: אריאל

האם יש לכם גלאי גז מסוג geca דגם:se151nm בתודה אריאל

01/05/2005 | 22:56 | מאת: דני סדרו -ממונה בטיחות 56

אני חושב שזה הזמן לפעול לפי הוראות בטיחות הוראות חירום - במקרה של ריח גז יש לסגור את ברז הגז של כל מכשיר. יש לסגור את ברז הביטחון של כל מכשיר. יש לכבות כל להבה גלויה. אין להפעיל כל מתג חשמלי. יש לסגור מפסק חשמל ראשי לדירה. יש לפתוח את כל הדלתות והחלונות לאוורור הבית. יש להודיע מיידית על ריח גז לנציג חברת באזור מגוריך אם פרצה אש במתקן או במכשיר שמור/י על קור רוח ואל תאבד/י עשתונות, פנה/י את האנשים מהחדר / מהדירה. סגור/י את ברז הגז הראשי (אם הינך לקוח/ה בגז מרכזי). סגור/י את ברז המכלים (אם הינך לקוח/ה עם מאגר נפרד) תוך שימוש במגבת רטובה שתכרוך/תכרכי סביב ידך. נסה/י לכבות את האש בעזרת מטף לכיבוי אש או מגבת ספוגה במים. במידת הצורך יש להזעיק את שירותי הכיבוי באזורך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות