תחנת טרנספורמציה של חברת חשמל בצמוד לבית מגורים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/04/2005 | 00:21 | מאת: נחום

רציתי לברר אם המצאותה של תחנת טרנספורמציה בצמוד לבית מגורים מהווה סכנה לתושביו. מדובר בשכונה שנמצאת בבניה, של בתים צמודי קרקע, אשר אל אחד הבתים צמוד "חדר" בעל מידות של 3 על 4 מטר לערך שאמור לשמש את חברת החשמל בתור תחנת טרנספורמציה. מה נפלט מחדר כזה? האם יש תקן, מהו ומי מפקח עליו? האם יש סכנה לדיירי הבית הצמוד לחדר?

נחום שלום למיטב ידיעתי קיים מפרט לתחנות טרנספורמציה. לצערי מידע זה לא זמין לי. אך מידע אישי אומר שכאשר מוקמת תחנת טרנפורמציה בקרבת מקום מגורים, המשרד לאיכות הסביבה אחראי לבצע מדידות מתאימות וכך גם חברת החשמל. אם כבר בוצעה מדידה, פניה למשרד לאיכות הסביבה תאפשר לך לקבל את תוצאות הבדיקה. אם לא בוצעה בדיקה תוכל להזמין בדיקה. עלויות לא גבוהות מאוד. כמו כן אנשי איכות הסביבה יעזרו לך ויסבירו את הנתונים כולל השפעה של המרחקים ומהו הטווח המסוכן (במטרים) וכן מהי עוצמת הקרינה בה יש סכנה. מקווה שהמידע יהווה עבורך לפחות קצה חוט ממנו תוכל להמשיך ולמצוא את התשובות.

27/04/2005 | 19:31 | מאת: איתן חנני

נחום שלום רב, כתוספת לדבריה של ורד, מניסיוני האישי חברת החשמל עושה רבות למען איכות הסביבה הן בכל הקשור לתכנון מתקנים עתידיים והן בשיפור מתקנים ומערכות אשר נבנו לפני שנים רבות. לפי תאורך כנראה שמדובר בתחנת טרנספורמציה אשר המתח בה אינו גבוה בהשוואה לקווי מתח גבוה עליונים דוגמת אלה שרואים לאורך הכבישים המהירים אשר פולטים קרינה בעוצמה גבוהה (קיימים בחברת חשמל תקנים למרחקי בטיחות עבור קווי מתח שכאלה). לחברת החשמל יש מעבדת מחקר ופיתוח אשר בין יתר עיסוקיה מציעה שרות טיפול במטרדי איכות הסביבה במחירים סבירים גם ללקוחות מהשוק האזרחי (בעבר השתמשתי בשרותיהם לשביעות רצון לקוחותיי בנושאי אקוסטיקה ורעש). המעבדה ממוקמת בחיפה תוכל למצוא אותם דרך המרכזיה הראשית של חברת החשמל.

27/04/2005 | 22:12 | מאת: נחום

תודה רבה לכם, השכונה וגם התחנה עדיין רק על הנייר כך שנושא הבדיקות אינו רלוונטי כרגע. מה שכן, המידע שסיפקתם הרגיע את החששות שלי שאין מה לעשות. אכן מדובר בתכנון של "חדר" טרנספורמציה יחסית קטן צמוד לבית הקיצוני (שלי) בשכונה המתוכננת. תודה על תגובתכם המהירה וחג שמח.

29/04/2005 | 01:24 | מאת: שלומי אבוחצירה

נחום שלום בעיית קרינה אלקטרומגנטית ידועה וחברת החשמל אימצה את התקן הארופאי שעומד על 1000 מילי גאוס . 1000 מילי גאוס נחשבת לקרינה מזיקה. עפ"י התקן האמרקאי רמת הקרינה עומדת על 0.4 - 0.3 מילי גאוס . ניתן להוריד את רמת הקרינה ע"י חברות העוסקות בחשמל באמצעי סיכוך ופריקה לקרקע. המשרד לאיכות הסביבה פעל בשיתוף עם חברת חשמל להורדת הקרינה, נקווה לטוב. לידיעתך אין תקן ישראלי. חג שמח שלומי

01/12/2007 | 13:33 | מאת: פרטוש

קיימת תחנת טרנספורמציה באיזור מגורי, אך רוצים להעבירה בצמוד לביתי(צמוד קרקע) האם עליי לחשוש ולהתנגד? האם ישנה אפשרות לערב גורמים למניעת ההעברה?

22/03/2016 | 08:19 | מאת: H

אני מניח שאתה כבר מתגורר בבית... אני באותו מצב כמוך עכשיו.... מה מרחק חדר הטרנספורמציה מהבית? האם הוא מרעיש? האם בוצעה בדיקת קרינה... בדיעבד, האם אתה יכול להמליץ או שהייתה נמנע מהרכישה של הבית? תודה יואב

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות