בריטה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/08/2012 | 17:50 | מאת: מעיין

שלום רב גם אני רציתי לשאול לגבי בריטה ואכן ראיתי שענית למישהי לגבי מוצר זה. אני גם רוצה לשתות מים נקיים מאבנית כלור וכו' אבל לא ידעתי אם באמת בריטה עושה את העבודה כמו שצריך ואם אכן יש לה תו תקן והיא יעילה. כי אין באפשרותי הכספית לקנות מטהרי מים יקרים ומוכרים. ולכן גם אני שואלת האם משהו בדק מחקרית את הבריטה ואכן בטוח לשתות את המים המסוננים שלה? כי הרי חיידקים בריטה לא יכולה להשמיד(כמו מוצרים אחרים שיש להם מנורות כחולות וכו) והאם אני לא שותה שאריות של פחם או כל מה שממנו בנוי המסנן של בריטה? ובקיצור האם אתה ממליץ לקנות בריטה ולשתות את המים שלה על בסיס יומי. מודה מראש על התשובה, מעיין.

בריטה עושה עבודה טובה והיא מקובלת ונמכרת עשרות שנים עם כל האישורים. לבריטה יש יתרונות וחסרונות בדיוק כמו כל מערכת. בריטה מנקה את המים מכלור, אבנית וגם מיקרואורגניזם - חיידקים. ניקוי האבנית אפשר לראות בקומקום. מים שעברו בריטה לא יוצרים שכבת אבנית בקומקום. כאשר פילטר הבריטה מסיים את פעילותו, אפשר לראות שמתחילה להצטבר אבנית. כדי לא להגיע לשלב הזה מחליפים הפילטר (תלוי במידת השימוש) כל חודש-חודשים, לפי הניסיון בשימוש. חיידקים הנם חלקיקים - מיקרואורגניזם בעלי גודל, ולכן הם נלכדים בתוך הפילטר ואינם עוברים למים. מאחר שקיים חשש להתרבות חיידקים בפילטר, מומלץ להחליף אותו כל חודש-חודשים, בדיוק כמו בפילטר של מערכות סינון גדולות ויקרות יותר. לגבי מנורה אולטרה סגולה (זו לא מנורה כחולה, רק נראה צבע כחול) יעילותה חלקית בלבד, ויעילותה עוד יורדת כאשר המנורה ישנה (היא עובדת, אך לא עושה העבודה, להיפך). פילטר הבריטה עשוי מפחם פעיל, ועוד רכיבים, שנבדקו היטב ומאושרים למזון. פחם פעיל לא עובר למים. וגם אם עובר אין בזה שום בעיה. יש תרופות לבעיות קיבה שונות המתבססות על פחם פעיל בכדורים לבליעה. כך שבריטה טובה, אך ההתעסקות איתה אולי יותר גדולה, לבדוק הקומקום מדי יום, להחליף הפילטר, לקנות פילטרים (לחפש מבצעים אז המחיר נמוך יותר), לנקות הקנקן. חוץ מזה המים מתאימים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות