חלודה במים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/08/2012 | 13:09 | מאת: אופק

שלום רב, במים בביתי יש טעם של חלודה (מתכת) ולעיתים רחוקות יש אפילו צבע צהבהב במים. כנראה שהדבר נגרם בגלל צנרת ישנה ("רקובה"). האם מים חלודים ששותים אותם עלולים לסרטן, או בעייתים בריאותית. תודה מראש, אופק

צנרת ישנה שעשויה ממברזל מחלידה עם השנים ומשחררת חלק מהחלודה למים. המים מקבלים צבע צהבהב. טעים זה לא, אבל ברזל זה הנו זמין לגוף ולא מהווה בעיה בריאותית. למים. אפשר לסנן המים דרך פילטר יוציא את הצבע הצהוב ואת הברזל וישפר את הטעם. לפעמים אם הצנרת ישנה והמים לא זורמים בצנורות הרבה זמן, והמים חמים, יכולים להתרבות חיידקים ואז אפשר לקבל שלשולים וחום. בדרך כלל דבר זה נדיר, כי המים מטופלים בכלור, אך האפשרות קיימת. סרטן אין סיכוי.

03/04/2018 | 12:12 | מאת: אודי

הבנתי שאין סכנה כשברזל נכנס לגוף דרך מערכת העיכול. ומה באשר לשטיפת העיניים במים חלודים? תודה. אודי

08/12/2018 | 08:06 | מאת: אדל

יש תגובה על זה? קרה גם לי

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות