האם קרח יבש מותר למאכל/לשתיה?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/12/2010 | 22:53 | מאת: גדי

לפי מה שידוע לי קרח יבש לא מיועד למאכל/שתיה , זה נכון?

קרח יבש הוא פחמן דו חמצני במצב מוצק. החומר נמצא בסביבה שלנו כל הזמן באוויר, כמו גם במשקאות מוגזים – הגז הוא פחמן דו חמצני. מאחר שכך אין בעיה להשתמש בו לתעשית המזון ולאכול אותו. אבל!!! קרח יבש הוא 100% פחמן דו חמצני (עם מעט מים קפואים) וזה מסוכן. הוא קר מספיק כדי לגרום כוויית קור אם נוגעים בו בלי כפפות. הוא מייצר פחמן דו-חמצני גזי באופן קבוע על ידי הקרח שעובר לגז, וזה עלול להוביל לחנק!!! כמו כן, אם שמים קרח יבש בתוך מכל סגור, המכל מתחמם, הקרח הופך לגז ואז הלחץ בכלי יוביל לפיצוץ שלו!!! בחלל סגור קרח יבש שהופך לגז דוחה חמצן ויגרום לחנק!!! כמו כן הגז כבד מהאוויר ושוקע לרצפה ומהווה סכנה!!! הזהירות חשובה כאן ביותר, מאחר שלגז אין ריח ואין לו צבע והסיכון גדול ביותר.

18/12/2010 | 04:43 | מאת: גדי

תודה על התשובה ועוד שאלה שמעניינת אותי לדעת והיא בכותרת. האם כך זה גם מסוכן?

אין סיכון בריאותי של אכילת הפירות עם פחמן דו חמצני. אבל בגלל שהחומר יעבור ממוצק לגז יתפתח לחץ ניכר שעלול להוביל להתפוצצות הבלנדר - לא ממש מומלץ. וכמובן, אם מדובר בכמות גדולה חייבים לשמור על אורור שלא יצטבר גז מחניק.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות