מקלדת מחשב-חממה לחיידקים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/02/2005 | 08:26 | מאת: זיו

בעיתון הבוקר יש כתב מאמר של ד"ר מוטי גל-להלן ציטוט: "קשה לראות את החיים בלי מחשב צמוד,אלה שהתלות הזו שפיתחנו בעכבר,במקלדת ובמסך המחשב,טומנת שלל נזקים בריאותיים-מפגיעה בראייה,דרך בעיות קשות בעמוד השידרה,ואף עקרות ואם כך מה עלינו כעובדים לעשות כדי למנוע הדבקות אחד מהשני במקומות עבודה בהם יש משתמשים רבים על אתו לוח מקשים.

זיו שלום כוסות וכפיות שתיה שאיתם הסיכון להדבקה גדול יותר, אין אני חוששים, ומסתפקים בשטיפה של כוס/כפית לפני הכנת הכוס הבאה גם לאחר ששתה ממנה אדם שחולה למשל בשפעת, ללא חיטוי מיוחד. לוח מקשים של מחשב בדומה לכל ציוד שמשתמשים בו אנשים רבים, יש לשמור אותו נקי. בדומה לנקיון שמבצעים בחדר בו נמצא המחשב והמקלדת, יש להכניס את המקלדת לרשימת הציוד שיש לבצע ניקיון שוטף שלו. יש מטליות וחומרים מיוחדים שמקלים על תהליך הניקוי. אבל, יש להשאר בפרופורציות הנכונות - סכנת ההדבקה ממקלדת לא גדולה במיוחד, ושמירה על כללי היגיינה חשוב בכל מקרה ומצב. ורד

19/02/2005 | 11:26 | מאת: קורא שמתחיל לפחד

לדר' קויפמן שלום, אני מניח שכוונת הפורום לעזור לאנשים בעצה ובהכוונה. אני גם מניח שאין כוונה להופכו למשהו מפחיד ויוצר היסטריה. עצה קטנה - watch out. לפני כמה ימים מישהו/מישהי שהוצגו ש"אמא של גיא" סיפרו ש"ברוב גני הילדים מגישים מזון לעתים במצב תברואתי המסכן את בריאות הילדים". שאלתי את הכותב/ת על סמך מה הוא/היא מציינים שברוב גני הילדים מסכנים את הילדים, אבל במקום תשובה - שאלתי נמחקה מהפורום. אחר כך הפחידו אותנו עם קוקה קולה ועכשיו מפחידים אותנו עם מקלדות המחשב. נכון שכדאי לבצע נקיון פשוט מדי פעם. אבל אפרכסות הטלפון, למשל, מסכנות יותר. בנורווגיה למשל, כל כמה שבועות מגיעה נציגה של חברת הטלפונים ומנקה את האפרכסות. לענינננו, או יותר נכון לענינכם כמנהלי הפורום: נראה לי שמי שימשיך לקרוא ולקחת ברצינות כל הודעה כאן, בעוד לא הרבה זמן ילך עם כפפות, ישתה רק מי מעין טריים וירשה לילדים בגן לאכול רק סנדוויצ'ים מהבית.

לקוראים המפוחדים צר לי כאשר נשאלת שאלה גם אם התשובה לה "גורמת לך ולאחרים לפחד" זו התשובה היחידה שניתן להשיב. אחד הדברים המהותיים בחוקי הפיקוח על העבודה היא להביא לידיעת העובדים באופן שוטף את הסיכונים להם הם נחשפים, כדי שהם יוכלו להגן על עצמם. הדרך של התעלמות והכנסת הראש באדמה לא עוזרת. כי אם מתעוררים רק לאחר שכבר נגרת מחלה או פגיעה - מאוחר מדי להתחיל לבכות ולהגיד למה לא אמרו לי? אז המטרה היא להביא לידעתכם את העובדות, ולהבטיח שתפעלו נכון לשמור על בריאותכם ובריאות האחרים. האם המצב באזור נהריה טוב יותר שלא סיפרו לעובדים ולתושבים על בעיות האסבסט, האם מצב חיילי השייטת טוב יותר שלא ספרו להם על הסיכונים בצלילה בקישון, האם מצב עובדי קמ"ג טוב יותר שעד עכשיו לא מוכנים להודות שאולי הם נחשפו לקרינה מסוכנת. פורום זה מיועד בין השאר לתת תושבות לקהל בהיבטי בטיחות וגיהות בעבודה. נראה לי שאיתן חנני ואני נעשה עבודתינו שקרית אם לא נדרוש מהעונים ומאיתנו תשובות מדוייקות, גם אם הן מפחידות. בהרבה מקרים אי הידיעה היא זו המפחידה. פעם שיודעים מה הסיכונים ומה ניתן לעשות כדי להמנע מהם הרבה יותר קל להתמודד. ורק ביננו, האם אתם נמנעים מנהיגה בכבישי הארץ? ביננו זה הרבה יותר מפחיד. אז, אל פחד ורד

20/02/2005 | 19:23 | מאת: קורא שמתחיל לפחד

חבל, פיספסת את ה"פואנטה". התייחסות "ההפחדה" ויצירת ההיסטריה הייתה לגבי שאלות ולא לגבי תשובות מנהלי הפורום. הייתה לגבי שאלות לא מבוססות וכאילו מהימנות. ההערה לא התייחסה לתשובות. תשובותייך הרי (אמנם קצת ארוכות) אבל ענייניות, מקצועיות ומאוזנות.

20/02/2005 | 15:09 | מאת: קוראת נוספת

שלום, אני מבינה ומסכימה עם דברייך וגם מעריכה את תרומתך כאן. אבל עדיין אינני מבינה, מה היה השיקול שלך או של חנני למחוק את הודעתו של ה"קורא שמתחיל לפחד", כששאל את "אמא של גיא" את מה ששאל. חשוב שתתני לנו להבין ,איזה סוג של הודעות מיועדות למחיקה? זה פשוט לא ברור. תודה מראש

לכל משתתפי הפורום קודם כל תודה לכם על התענינותכם הערה. הצהרנו בתחילת הדרך שנקפיד על לשון נקיה ודיון עניני - זה המוטו המוביל. אנחנו פורום המאפשר לכל אחד להשתתף בלי להזדהות, אך לא נאפשר התנצחויות מהסוג שראינו היום. לא היה שום ממש בהתנצחות ולא היה בהן תרומה לדיון. כל זמן שאנשים משתמשים בשמות קוד ומתווכחים למי זכות עליהם או משתמשים בשמות כדי להתנגח, זה בזה ובנו, באמת אין טעם להשאיר זאת "לדורות הבאים". ולגבי שאלות "מפחידות" - כל הכבוד לאותם שואלים, הם קמים ושואלים "האם המלך עירום" -אנחנו צריכים להיות אסירי תודה להם! לא לפחד לשאול ולא לפחד מהתשובה (גם ארוכה) המכילה מידע שאמור להסיר כל פחד וחשש אם קיים. גם שאלה של משתתף שאולי מנוסחת בחוסר זהירות - כמו זו של אמא של גיא - האם אין לנו שיקול דעת מספיק כדי לזהות שמדובר בהכללה? האם אף אחד מאיתנו לא חוטא בזה? אם במקרה יש פיספוס בהבנה - אולי הדבר נובע מכך שהתבטאויות המשתתפים אינן ברורות או מפורטות מספיק? או אולי גם מחוסר הבנה שלי - ואם כך - האם יש פסול בכך? זה שאני ממנהלי הפורום לא נותן לי כוחות על - יכול להיות שאני מפספסת, אפשר להעיר בעדינות, אפשר להעביר בקורת -אבל לא להתלהם! מקווה שהבהרתי קצת יותר את גישתנו. ומקווה שהמשך הדרך תהיה עם פחות מהמורות. לילה טוב, ללא סיוטים, לכולם

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות