חשיפה ממושכת לריתוך לא ישיר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/08/2020 | 14:32 | מאת: יקיר

שלום, אני מאוד זהיר בכל הקשור לאמצעי בטיחות בעבודה. היום הייתי צריך ״לבלות״ כשעתיים+ בקרבת חדר ריתוך, החדר מוקף בקירות ובכניסה וילון חוסם קרינה. עמדתי עם הגב לכיוון החדר במרחק של 5-6 מטר מהכניסה. הריתוך לא מתבצע ללא הפסקה, מרתכים מספר דקות מפסיקים ואז שוב וחוזר. לאחר השעתיים (שבהם ראיתי מעט הבזקי אור על הקיר שהיה מולי, בשום מצב לא שהפנים לכיוון החדר), התברר שהוילון לא היה סגור עד הסוף, נותר מעט פתוח, כמה נורא ומסוכן המקרה? תודה רבה

בהתיחס לנושא הוילון, בא להגן על העיניים של אנשים שללא מסכת הגנה. אם היית נפגע היית מרגיש את הפגיעה זמן מה לאחר החשיפה - כאב בעיניים ותחושה כאילו יש שם חול. אם אתה חש כך לגשת לקבלת טיפול רפואי, ולדווח בעבודה על האירוע. אם רק ראית הבזקים וכנראה היית בזוית או מרוחק ואתה חש בטוב אין בעיה בהיבט זה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות