זיהום אויר ומזגנים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/05/2020 | 21:15 | מאת: ליגל

שלום , אנחנו גרים באיזור עם המון תחבורה מסביבנו , יש זיהום בחוץ , קשה להתעלם מכך גם ערכנו בדיקת איכות אויר שיצאה גבולית מבחינת החלקיקי אויר(p2.5) שאר הנתונים יצאו תקינים . אנחנו במהלך היום עם חלונות סגורים , פותחים רק בלילה לאווורר שהתנועה פוחתת , אך מה לגבי מזגנים במהלך היום ? האם מומלץ לאווררר /לקרר את הבית עם מזגן ? או שהאויר נכנס מבחוץ מזוהם ? תודה.

מזגנים יש להם פילטרים שאמורים לספוח חלק מהחלקיקים. יכנסו חלקיקים כי הפילטרים לא מטפלים בכל החלקיקים הקטנים. הערכים גבוליים אז, אולי זה ישפר מעט את המצב. להיות בבית סגור בחום הקיץ גם כן קשה. אין פתרון חד. מזגן לא יפתור את הבעיה במלואה, גם חלון פתוח יכניס חלקיקים הביתה. אז, תמצאו שילוב נוח.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות