אדני רכבת בחצר הגינה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/04/2020 | 07:49 | מאת: הגר

שלום, הוריי בונים משהו בגינה והביאו אדני רכבת. כשהתארחתי אצלם עם ילדיי הבחנתי בריח כימי חזק. בחיפוש באינטרנט קראתי שמדובר בדבר עם רעילות גבוהה וחומרים מסרטנים. אני חוששת להתארח בגינה, האם יש בסיס לחשש שלי? והאם יש מרחק שנחשב בטוח לגמרי מאדני הרכבת שלא יהווה סכנה לחשיפה לחומרים מסוכנים לי ולילדיי? תודה

אם אמנם אלה אדני רכבת שעברו טיפול כימי לשימור, רצוי בכלל שלא יהיו בגינה, הם זיהום לתמיד. אם הם על הקרקע הם יובילו לזיהום הקרקע ומגע ידני איתם יכול להעביר חומרים. אם הם על הקירות, גג, תקרה, השחרור של חומרים יהיה בעיקר לאוויר. עלולה להיות חשיפה מסוכנת לכולם, להורים, לך, לילדים. אם רוצים לדעת מרחק מדויק צריך לבצע מדידות בפועל, עלול להיות מטרים רבים.

20/04/2020 | 10:24 | מאת: הגר

תודה על תשובתך. כעת הם על הקרקע. לא נבוא עמם במגע פיזי אבלאם נהיה בריחוק של 70-100 מטר האם לדעתך יספיק לעניין חשיפה מהאוויר? אבא שלי לא מתכוון לפנות אותם לצערי, מייעד אותם לבניית חבל כביסה.

כמו שעניתי בתשובה הראשונה. הדרך היחידה היא במדידה. אין דרך לדעת בלי למדוד. לא רק במגע פיזי, אלא החומרים שמשתחררים לאוויר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות