שאלה בנושא מי ברז שאנחנו שותים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/04/2020 | 21:24 | מאת: לינוי

שלום , האם יש קשר בין מי ברז שאנחנו שותים למקורות זיהום שליד הבית שלי (מכבסה לניקוי יבש , מוסך וכלי תחבורה שליד הבית שלי ?) האם המי ברז מגיעים ממקום מרוכז שמספק מים לכל תושבי הישוב או שלכל איזור יש נקודה מסויימת שממנה מגיעים במי ברז , זאת אומרת שאם אני גרה ליד מקורות זיהום אז יש סיכוי שהמים שלי מורעלים משאר תושבי הישוב שגרים הרחק מהמקורות זיהום ?

כל מי השתיה המגיעים לבתים, בצנרת סגורה, נבדקים. אין הבדל בין מים במקומות שונים באותו הישוב בין אם סמוך לאזורי תעשיה או רחוקים מהם. אם אתם ישוב בו המים מבארות, גם הם נבדקים, רק איכות מים של באר אחת יכולה להיות שונה משל באר אחרת, אך עדין בתחום תקן מי השתיה. במקרה של חריגה, הבאר תסגר ומים ממנה לא יוזרמו לבתים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות