חומר פעיל ויעילותו לוירוס הקורונה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/03/2020 | 00:04 | מאת: רינה

שלום לך דר. יש המון מוצרים שמפרסמים את עצמם כיעילים לוירוס כגון קורונה כמעט כולם מבוססים על חומר שנקרא benzalkonium chloride..רציתי לשאול באופן כללי באם הוא נחשב חומר חיטוי יעיל בהשוואה לאלכוהול לצורך העניין ?והאם לדעתך הוא יכול לחטא משטחים שנגועים בקורונה?תודה רבה לך

החומר הנו סוג של סבון וגם חומר משמר. הוא מופיע בהרבה מאוד מוצרים כחומר משמר. הוא עוזר בחיטוי משטחים, כמו כל סבון ומים, או חומרי חיטוי אחרים (אקונומיקה, חומצות, מי חמצן ודומיהם). אין אפשרות בשלב זה להגיד אם הוא מתאים נגד קורונה או לאו, כי הדברים עדין לא נבדקו. הדבר היחיד שאפשר להגיד הוא מים וסבון הם המומלצים ביותר למלחמה בקורונה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות