לייזר ירוק בעיניים האם נפגעתי?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/03/2020 | 17:20 | מאת: דניאל

שלום דוקטור, לפני שנתיים בערך הלכתי ברחוב, וכנראה שמתוך בניין גבוהה, עשו עלי לייזר ירוק במשך 2 שניות, הורדתי את הראש למטה והמשכתי ללכת, לא סגרתי את העיניים כי לא ידעתי שזה מסוכן, עשו עלי לייזר עם פילטר שמפצל את הלייזר להרבה נקודות קטנות במקום נקודה אחת מרכזית. לייזר בצבע ירוק. לא הרגשתי כלום בעיניים וגם לא הסתנוורתי ואני לא יודע אם הוא פגע בעיניים. לא היו שינויים בראיה. אם הוא היה פוגע בעין הייתי מרגיש באותו רגע? האם יש סיכוי לבעיות עתידיות בעיניים בעקבות המקרה? בשנה האחרונה אני שם לב ל floaters.

מהתיאור שלך סביר להניח שלא היתה פגיעה מהלייזר מלבד הסנוור המידי. הפיזור של הלייזר משמעותו שהעוצמה לא היתה ממוקדת אלא מפוזרת, כך שהסיכון יורד. בדרך כלל אנשים מרגישים מידית את הפגיעה מלייזר. תופעה שאתה מתאר יכולה להתרחש מהרבה גורמים בחיים, שאין להם שום קשר ללייזר. מומלץ לגשת לבדיקה של רופא עיניים שיבדוק ממה נוצרים המרחפים בעין, לא להזניח.

24/03/2020 | 18:09 | מאת: דניאל

היי תודה רבה על התגובה ! גם לא היה סינוור בעיניים.

מעולה. עדין בהזדמנות בטוחה לגשת לרופא לבדיקת עיניים

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות