קרינה אינפרא אדומה מצנרת חמה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/03/2020 | 09:10 | מאת: דב

שלום, במסגרת עבודתי אני מבצע בדיקות באמצעות רגש המוצמד לצנרת ואביזרים בהם עובר קיטור, הצנרת מגיעה לטמפרטורה של עד 200 מעלות, בעת הבדיקות אני נמצא קרוב לצנרת, במרחק של כחצי מטר בערך, האם קיים סיכון לעיניים מבחינת קרינה אינפרא-אדומה הנפלטת מהאובייקטים החמים? תודה רבה תודה,

בהחלט, קיים סיכון לעיניים כולל סיכון קטקרט וסיכון פגיעה ברשתית. קיים גם סיכון של חום גוף גבוה ופגיעה בהתאמה. חשוב לוודא ציוד מגן אישי מתאים כדי להבטיח שלא תהיה פגיעה. ולהקפיד על שתיה מרובה כדי להמנע ממכת חום.

09/03/2020 | 19:48 | מאת: דב

האם הקרינה יכולה להיות גבוהה במידה ואני לא מרגיש חום בעיניים? בנוסף אני משתמש במשקפי מגן בחלק מהזמן (פוליקרבונט, ללא סינון אינפרא-אדום), משימה של יום או יומיים אחת ל3-4 חודשים, האם זה משמעותי? תודה רבה.

חבל שאתה לא מקבל ממקום העבודה משקפי מגן המתאימים לאופי העבודה. פעם בחודש פעם בשלשה חודשים או כל יום לא משנה, אתה תמיד צריך לעבוד עם ציוד מגן אישי מתאים לתהליך. ו... כן, משמעותי. גם אם אתה לא מרגיש חום, העין מרגישה. הפגיעה בעין הנה פגיעה מצטברת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות