הייי ורד , חג חנוכה שמח ! שאלה ..

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/12/2019 | 20:22 | מאת: לירון

לפני שבוע העלתי לכאן הודעה שעשו בביתי בדיקת זיהום אויר מתחבורה מכיוון שאנחנו מוקפים בכבישים ויש פה הרבה משאיות , ותחבורה , שהחלון פתוח יצא ערך גבולי (35 ), חלקיקים קטנים מ2.5 מיקרון , וכשהחלון סגור (29 שנחשב לתקין ) , אך דבר אחד לא ברור לי , איך זה שבתוך הבית שלי גם בחלון פתוח לא נמצא פחמן חד חמצני , חנקו דו חמצני , והגופרית בטווח התקין !!!! , או שיש זיהום מתחבורה או שאין !!!!!! יש הסבר לכך ?

הנושא מורכב ביותר. חבל שלא שאלתם את מי שביצע את הבדיקה. הם ראו ומכירים את הסביבה ואת ההשפעות המקומיות, כמות כלי הרכב, גובה, רוח, עוצמה, כיוונים, מזג אוויר, לחות, שעה ועוד הרבה מאוד נתונים ומשתנים המשפיעים על הכמות שתהיה באוויר בזמן נתון של כל אחד מהמזהמים. המדידות הנן לרמה המותרת לחשיפה. כל זמן שמתחת לרמה המותרת לא בהכרח שיהיה דיווח ולא בהכרח אפשר למדוד במדידה אחת ונדרשת מדידה רציפה לזמן מה (משך הזמן משתנה ממקום למקום ומשתנה בהתאם למחיר גם כן) שיתקבל ערך מצטבר מתאים. בחוץ מזוהם. אין בזה ספק. תלוי בהרבה משתנים כמו שהוצג בתחילת התשובה. כמה מזה יגיע לתוך הבית משתנה מיום ליום ולפעמים משעה לשעה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות