מגבון המכיל אלכוהול הסרת איפור לאיפור שפתיעם

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/08/2019 | 21:57 | מאת: דניאל

היי האם בטיחותי להשתמש במגבון הסרת איפור שמכיל אלכוהול להסרת איפור שפתיים? הרי כשאני ישתה משהו אז יבלע קצת חומר מהמגבון.. ואלכוהול רפואי בשתייה גורם לעיוורון

נראה לך שיוציאו מוצר שיוביל לעוורון של המשתמשים בו? אז, יש מספר דברים שצריך להסביר כדי שאת וכל השאר ירגעו. קודם כל אלכוהול רפואי לא גורם לעיוורון. כהלים הם משפחה גדולה של חומרים - מתנול, אתנול, פרופנול, איזופרופנול ועוד ועוד. מתנול הקטן ביותר, בחשיפה לכמות מעל המוגדר, ומדובר בכמות של כמה גרמים בודדים, יכולה להוביל לעוורון בלתי הפיך ואפילו מוות. אתנול זה שבמשקאות, גם הוא מסוכן, רק קצת פחות, צריך כמות גדולה יותר כדי להכנס להרעלה וגם איתו, כידוע, אפשר להגיע לסכנת חיים ולמוות. גם אלכוהל זה ששותים, עלול לפגוע בראיה, בדרך כלל באופן הפיך. פרופנול - אלכוהול רפואי, יותר רעיל מאתנול, עדין לא מתים מכל טיפה, במשקל גוף של 50 ק"ג מדובר בשתיה של כ - 100 גר' שתוביל לסכנת חיים. כל שתית אלכוהול - אתנול חושפת אותך גם למתנול, כן זה שעושה עוורים, בתחום התקן. עם כמות קטנטנה הגוף מסתדר. לכן יש תקינה בנושא ובכל פעם שיש חריגה יש הודעה לציבור על משקה מסוכן. אז, אם המגבון שלך מכיל נניח חצי גרם של אלכוהול רפואי, הרוב נשאר על המגבון, השאר ברובו מתנדף והכמות האפסית, אם בכלל, שנשארת על השפתיים לכמה שניות לא ממש בעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות