2 שאלות חשובות בהקשר של ילדים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/08/2019 | 11:36 | מאת: ליאת

שלום ד"ר, תודה על הפעלת הפורום החשוב,אני אמא לפעוט בן חצי שנה, ברצוני לשאול 2 שאלות, אשמח לקבל מענה: 1. בשל אילוץ אני נאלצת לבקר עם בני בבית חולים פעם בשבוע, אני נורא מפחדת מנושא של קרינת רנטגן, סי טי וכיוב. האם יש סיכוי שקרינה יכולה לפגוע בו לא באופן ישיר (מישיבה בחדר אחר)? אני יודעת שיש מכונות ממש חזקות כמו פט סי טי, רנטגן נייד ועוד. 2.האם אפשרי להכניס את בני לבריכה? אני שואלת בגלל קיום הכלור במים, נאמר שהנל מזיק. תודה.

1. אין שום חשש מפיזור של קרינה מחדרי רנטגן וסי-טי לאזורים אחרים. 2. לא מכניסים תינוק בן חצי שנה לברכה. יש שם זיהומים שמערכת החיסונית שלו לא יודעת עדין לטפל בהם. לא בעיה של הכלור.

12/08/2019 | 13:45 | מאת: ליאת

תודה! מה לגבי רנטגן נייד שנעשה בחדרים סמוכים?

מדהימה החשיבה שלך, שמשהו מסוכן כזה יהיה ללא הגנות ובקרות להבטיח שמי שלא צריך להחשף לא יחשף. מכל גורמי הסיכון שיש בבית חולים שאין לנו בקרה אישית של חשיפה להם, מכשירי הרנטגן קבועים ונייחים הם ברמת הסיכון מהכי נמוכים שיש.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות