שהייה בחוץ ביום שלאחר הדלקת המדורות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/05/2019 | 10:01 | מאת: דנה

שלום רציתי לשאול, האם ביום זה, יום לאחר הדלקת המדורות עדיין כדאי להשאיר חלונות סגורים בבית ולא להסתובב בחוץ? לדוגמה בגן ילדים האם עדיף להמנע מלצאת לחצר ביום הזה? 2. האם ככל שהריח פחות מורגש כך גם פוחת זיהום האויר שנוצר כתוצאה מהמדורות? תודה

כן, עדין יש זיהום באוויר. מזג האוויר אביך ואין רוח, אז לוקח לזיהום זמן להתפזר. מי שבקבוצת הרגישים (ילדים, מבוגרים, בעיות נשימה) חשוב להקשיב להנחיות משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה בנושא. ריח... שני סוגי זיהומים. חלקיקים ואדי חומרים. נכון שכאשר הריח פוחת הזיהום יורד, אך עדין יש באוויר זיהום, עד שאין ריח בכלל.

23/05/2019 | 12:37 | מאת: דנה

תודה 1 האם יציאה לחצר בגן לכחצי שעה מזיקה בזמן זה? 2. היכן אוכל לראות את המלצות משרד הבריאות? לא ראיתי שום הנחיה לגביי זיהום אוויר באתר שלהם

אין שום דרך לתת תשובה לשאלה שלך. צריך למדוד ואז יודעים אם רמה מסוכנת או לא. כל שהיה באוויר היא חשיפה לגורמים הנמצאים באוויר. אין דרך לא להחשף. כאשר יש סכנה, המידע מופץ באמצעי התקשורת. במצבים אחרים של אנשים רגישים וכמו היום, מתקשרים למוקד עירוני, מוקד משרד הבריאות, מוקד המשרד להגנת הסביבה, מה שנגיש ונוח, לקבלת מידע.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות