הרעלה מחומרי ניקוי כתוצאה משימוש בהם

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/05/2019 | 12:52 | מאת: גלית

ניקיתי את התנור בחומר ניקוי הנקרא סנט מוריץ - מסיר שומנים קר. החומר חזק מאד ויש לו אדים רעילים. לאחר הניקוי הדלקתי תנור בחום גבוה כרבע שעה כדי לאוורר את האדים ואת הריח שנשאר. האם קיימת סכנת הרעלה? מה צריך לעשות כדי שהאדים לא יחדרו למזון שאני מכינה התנור?

זו איננה הרעלה. החומר הנו חומר קורוזיבי מסוכן ביותר, בחדירה לעין עלול לגרום לאבדן ראיה, לכוויות קשות בכל אזורי המגע וכן לפגיעה נשימתית קשה. שימוש בחומר מרוכז לא לפי ההנחיות או ללא הגבלה מסוכן. התנור עם החומר. תנקי אותו עד שלא יהיה יותר ריח . גם חשוב לנקות היטב כי החומר קורוזיבי ועלול לפגוע בתנור. כל זמן שיש ריח חריף, למרות שחומר הפעיל איננו נדיף, שאר החומרים הלא מזוהים עלולים להיות גם בעיתיים. לנקות עד שלא יהיה יותר ריח.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות