שאלה בקשר לבימבה גוק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/05/2019 | 22:26 | מאת: ליאות

לפני מס חודשים פרסם משרד הכלכלה אזהרה לגבי הבימבה גוק לילדים לפי משרד הכלכלה, נמצאה חריגה בקבוצת הפתאלאטים (כימיקלים) האסורים בצעצועים לילדים עד ומעל גיל שלוש שנים. מדובר בתוספים לפלסטיק המעניקים לו גמישות אך עלולים לגרום לשיבוש הורמונלי בקרב ילדים, באמצעות בליעה. כמו כן, נמצאו ליקויים בחוזק המוצר, העלולים לגרום לסכנת התמוטטות וליקויים בסימון האזהרות והוראות השימוש. אתמול היה קרוב משפחה שלנו עם הבימבה גוק והתינוק שלי בן שנה ליקק את זה לשניה , וכאן התחלתי לחשוש ואם מדובר בדגם הזה האם יש באמת סיכון מליקוק שיכנסו חומרים לפיו ? מאז אני בלחץ ולא יכולה לתפקד אשמח לתובנות .

קודם כל אין איסור של משרד הבריאות! בדיקה של דגם מסוים של חברה מסוימת נבדק ונמצא בבדיקה של משרד הכלכלה ומכון התקנים כי המוצר לילדים של היבואנית אייס טויס לא עומד בדרישות התקן: יש בו חריגה בכימיקלים האסורים בצעצועים וליקויים בחוזק שעלולים לגרום להתמוטטות. שתי בעיות אחת חריגה בחומר - לפי התקן מותר שיהיה החומר רק בכמות קטנה ונמצא שיש במוצר כמות גבוהה יותר. שניה - סכנת התמוטטות, כאשר הילדים משחקים במוצר הוא עלול לקרוס והם עלולים להפגע פיזית. הנחיה של משרד הכלכלה להחזיר/להחליף את המוצר אם יש לכם אותו. לא נפסלו שאר היצרנים. בסביבת החיים יש לנו הרבה מאוד חומרים מסוכנים. מוגדרת להם כמות חשיפה שמתחתיה אנשים וילדים לא אמורי להפגע. אז, ליקוק אחד. חלק מהחיים. לחץ... לא עוזר לשום דבר רק פוגע בבריאות שלך ומשדר לילד חששות מיותרים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות