החלקה ברזילאית והנזקים שלה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/05/2019 | 19:44 | מאת: עירית

שלום אני שואלת בשביל חברה עם תינוקת שעשתה החלקה ברזילאית וגילתה בדיעבד שהחומר לא חוקי ומסרטן. הפחד הוא בעיקר על התינוקת. במהלך ההחלקה התינוקת לא הייתה לידה, אך בימים לאחר מכן, עד החפיפה היא הרימה את התינוקת וטיפלה בה. האם יש סכנה לתינוקת? האם החומר מסוכן גם אחרי ההחלקה (עד החפיפה) למה צריך לשים לב עם התינוקת כרגע? תודה רבה על המענה! שבת שלום

החלקה ברזילאית נאסרה על ידי משרד הבריאות כי מכילה חומר מסרטן בעיתי שמשתחרר לאורך זמן ארוך. אם עשיתם החלקה כזו בעיה מאוד קשה. נכון שמסוכן בשלב הביצוע הראשוני. אך, החפיפה לא מסירה את החומר. רק משפרת את איכות ההחלקה. הבעיה נשארת כל זמן שהשער חלק. החומר ספוג בשיער ומשתחרר לאט לאט. את החומר המסרטן נושמת באופן מתמשך האישה שעשתה החלקה. אם התינוקת הקטנה, לדוגמה, על הכתף סמוך לשיער, או על הכרית סמוך לראש שלה, היא נחשפת לחומר המסרטן. לשים לב עכשיו? אין למה. הסיכון הוא סרטן. אז, כן. בעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות