בריכה עם ציפוי יריעות pvc

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/05/2019 | 23:52 | מאת: מיקה

שלום אנו בונים בבית בריכה אשר הציפוי שלה הינו יריעות pvc. הבנתי כי pvc עלול לשחרר חומרים מסוכנים/מסרטנים במצבים מסויימים. כדי לשמור על מי הבריכה צלולים ללא זיהומים אנו משתמשים בכלור באופן קבוע (ע"פ התקן הנדרש). שאלתי היא: האם יריעות ה pvc עלולות לשחרר חומרים מסוכנים/מסרטנים למים בשל המגע עם הכלור או לאחר כמה שנים בהם הבריכה בשימוש? האם יש איזו בדיקה שאני יכולה לעשות למי הבריכה כדי להיות במעקב אחרי אותם חומרים אשר עלולים להשתחרר למים מיריעות הpvc? תודה

יריעות PVC איכותיות טובות למטרה שאתם רוצים אותם. כמובן יש גם חומרים אחרים. PVC משחרר כמויות קטנות מאוד של חומרים מסוכנים. הסיכון עולה כאשר PVC נעשה ישן ומתחיל להתפורר. כאן תחזוקה טובה והחלפה של הציפוי עם הזמן יצמצם הבעיה. סיכון נוסף במקרה של שריפה... נו יש מספיק מים בברכה. מניחה שהברכה חיצונית, כך שגם אם משתחרר חומר לאוויר, הוא באוויר, כמו שאר חפצים בבית שמשחררים חומרים מסוכנים, אוורור מוריד את הסיכון. וביחס לכלור - זה מסוכן. כלור הנו רעל חמור ובעיתי. אם עושים טעות במינון, אז יש סכנה של הרעלה. לא מחלה, אלא הרעלה וסכנת חיים. PVC וכלור, אין שחרור של חומרים מסוכנים מ PVC בגלל הכלור.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות