מד חום כספית שנשבר בבדיקה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/04/2019 | 00:03 | מאת: טלי

בתי בלעה אתמול כדורית כספית ממד חום כספית שנשבר לה בפה (בוצע צילום רנטגן). האם יכול להגרם נזק במערכת העיכול? מתי מומלץ לבצע צילום נוסף לבדוק אם הכספית אינה עוד במערכת העיכול? תודה

כספית איננה חומר טוב. היה חשוב לבצע צילום אחד כדי לבדוק כמה חומר נכנס לגוף. לוודא שאין חשש להרעלה מידית, ולוודא שאין זכוכית גם כן. בשביל מה עוד צילום? חשיפה מיותרת לקרינה מייננת. כספית, היא חומר המצטבר בגוף. חלק אמנם יצא מהגוף דרך מערכת העיכול, אך השאר נספג לתוך הגוף ונשאר בגוף. עם השנים נספג עוד ועוד ממוצרי מזון ואז הכמות עלולה להגיע לרמה מסוכנת. חלק עלול להשתחרר מהגוף במהלך הריון, כאשר הילדה תגדל. לכן, חשוב להמנע מחשיפה ככל שניתן. מבחינתכם, אפשר לדוגמה להמנע מחשיפה למוצרים המכילים כספית, כמו דגי ים מסויימים וחשוב ביותר לעבור למד-חום דיגיטאלי או מד-חום ללא כספית כפי שמוגדר על ידי משרד הבריאות שאסר השימוש במדי-חום עם כספית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות