דבק מגע האם ברחה קצרה מקרוב מסוכנת לילדה?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/04/2019 | 21:04 | מאת: יעל

הילדה בדקה אם יש ריח של דבק מגי מהתיק שלה והריחה מקרוב. מקרוב היה ריח חזק של דבק מגע. אחר כך נסענו עם התיק באוטו כ 10 דקות. האם משך זמן זה של ברחה והרחה מקרוב יכולים לסכן ילדה בת 6?תודה!

למה לילדה קטנה יש בכלל דבק מגע בתיק? ולמה ילדה קטנה פותחת לבד דבק ועוד מריחה אותו? ילדים קטנים לא צריכים להתעסק עם דבק מגע בשום זמן. חומר מסוכן למגע בעין עד אובדן ראיה ועוד סיכונים אם יכנס לפה ובנשימה. יש להבדיל בנשימה בין חשיפה אקוטית - לזמן קצר וחשיפה כרונית מצטברת עם החיים לטווח ארוך. לטווח קצר - יכולות להיות תופעות של כאב ראש, סחרחורת, הקאות, אבדן הכרה ועוד, כתלות בכמות שנשמה. אם היא מרגישה טוב כנראה שלא נשמה הרבה. עדין לשים לב לפחות 24 שעות שלא מפתחת אי נוחות גופנית מאוחרת. אם כן לפנות מידי לקבלת טיפול רפואי. למה לא לקחת לה את הדבק? למה נשאר בתיק? למה עדין אצל הילדה? במיוחד אם היה ריח גם כאשר הדבק היה בתיק סגור.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות