עמוד מתח גבוה ללא שנאי מול החלון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/02/2019 | 19:27 | מאת: דן

אני גר בשכירות בדירה מול עמוד מתח גבוה. מכיוון שזה עמוד ללא שנאי אז פחות חששתי כששכרתי את הדירה. העמוד ממוקם מהצד השני של הכביש (כביש יחסית צר ומתחו כבל מהעמוד לעבר ההבניין שלי). מדדתי עכשיו קרינה בעזרת מכשיר ששכרתי, ומתברר שיש קרינה של 3מיליגאוס בשעות הערב, וזה יורד בלילה ל 1 מיליגאוס (למרות שאולי בקיץ עם המזגנים זה שונה- לא בדקתי בקיץ). בשעות היום אני לא שוהה בדירה כלל. במקומות "נייטראלים" מחוץ לדירה מדדתי 0.5 מיליגאוס. האם חשיפה בערב של כ-5 שעות ב-3 מיליגאוס מסוכנת? אני בן 40.

מספר דברים תמוהים בנתונים שאתה מציג. לפי החוק מרחק מקו מתח נמוך 2 מטר ממוליך הפאזה הקרוב, וקו מתח גבוה 3 מטר ממוליך הפאזה הקרוב. נראה שהמרחק עומד בדרישות החוק.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות