אסבסט בבסיס צבאי.........

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/02/2019 | 21:23 | מאת: דרור

אנחנו בצבא עובדים בתוך מחסנים גדולים אשר גגותיהם והקירות כולם עשויים מאסבסט צמנט. (אסבסט גלי) בערך 5 אחוזים מהקירות או הגג רעועים או שבורים. לפעמים אנחנו מזיזים קיטבגים וחפצים בתוך המחסנים ונוצר מצב שכל המחסן כולו מוצף ענני אבק שאני נושמים במהלך העבודה. עבדנו ככה כבר יום יום במשך כמה חודשים כל יום מס' שעות. 1. האם יש סיכון בכך? 2. הבנתי שאסבסט צמנט לא מסוכן. האם זה נכון? 3. אם כן האם הוא 100 אחוז לא מזיק? 4.האם יכול להיות שהגגות ששבורים מעט מותירים שאריות אבק אסבסט במחסן וברגע שאנחנו מזיזים חפצים אנחנו מעלים עננים של אבק אסבסט? 5. או שזה שאסבסט צמנט זה אסבסט שמעורבב עם בטון זה תעודת ביטוח ואין מה לחשוש? מספרתי שיהיה נוח לענות. תודה רבה

שאלתך מתחלקת לשני חלקים. חלק האסבסט-צמנט וחלק האבק. הצבא מתיחס לנושא האסבסט ברצינות וממפה את כל המבנים שיש בהם אסבסט צמנט. המבנים שלכם גם כן נבדקו. אם הם לא הוגדרו פריכים ומתפוררים כנראה שהם לא מסוכנים. אם נראה לכם שיש התדרדרות במבנה, תפנו למפקד/לממונה הבטיחות/לבינוי ולהזמין בדיקה חוזרת. אסבסט צמנט מוגדר בטוח כל זמן שהוא לא מתפורר, מטפלים בו בעדיניות (לא קודחים, שוברים ושאר פעולות אלימות נגדו), צובעים אותו בצבע אקרילי שקוף בהתאם להנחיות לא צריכה להיות בעיה. אסבסט צמנט מתפורר איננו מוגדר ברמת סיכון גבוהה כי הסיבים משנים את המבנה שלהם בתוך הצמנט. אבק: יש אבק מזיק ויש אבק מטריד ואבק לא מזוהה. צריכות להיות הנחיות לתחזוקת ניקיון נאותה של המחסנים. ניקוי אבק בצורה בטוחה - לא לטאטא! לשאוב יבש או רטוב. יכול להיות שהאבק סתם אבק של החיים, ואולי אבק צמנט. בכל מקרה כנראה שהוא מטריד. להזכיר אבק צמנט לא מוגדר סיכון בריאותי גבוה. אך אין תעודת אחריות. לכן, אפשר לבדוק תהליכי ניקוי וניטור של האבק לוודא שאינו בעיתי.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות