תחנות ניטור , המשרד להגנת הסביבה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/11/2018 | 01:09 | מאת: הלל

עפ"י איזה שיקול משרד להגנת הסביבה מחליט היכן לשים תחנות ניטור ? איך הגיוני שבשכונה שלנו תחנת הניטור נמצאת באיזור ללא מפעלים , והיכן שיש תחנות דלק צומת עמוסי בכלי רכב ואיזור תעשייה עם ים מקורות מזהמים אין תחנת ניטור ? מי בודק אם האיכות האויר בסדר באיזור זה ? אנשים גרים שם..

למשרד להגנת הסביבה ולמשרד הבריאות יש מודלים מתמטיים ומידע מצטבר מניטורים רציפים ונקודתיים. ובנוסף כיווני רוח, פני קרקע, סוגי מבנים, ריכוז אוכלוסיה, ועוד הרבה מאוד משתנים. ממקמים תחנות במקומות של אוכלוסיה משמעותית, לא אנשים בודדים. מודדים שהזיהומים באוויר מגיעים לרמות מסכנות לאנשים. אם זה קורה יוצאת הודעה לציבור בתקשורת כיצד לפעול. בנוסף נעשה ניטור מפעלים, על ידי רשויות מקומיות והמשרד להגנת הסביבה. אם המפעל יחרוג מהמותר לו, יקבל צו להוריד זיהומים לרמה המוגדרת בטוחה לעובדים ולאוכלוסיה הקרובה.

12/11/2018 | 20:36 | מאת: הלל

תודה על תשובתך האם מפעל לניקוי יבש , ומוסכי מכונית ותחנות דלק נחשב גם למפעלים ? גם שם עושים ניטורים ןיש בקרה ?

הם לא נחשבים מפעלים בהגדרת החוק. אך, הם כן נדרשים לרשיון עסק ועמידה בדרישות החוק והם כן נמצאים בבקרה של הפליטות לאוויר, לקרקע ולמקורות מים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות