פתח גישה באדמה וסיכונים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/09/2018 | 20:05 | מאת: רועי

שלום, האם קיימים סיכונים כלשהם בהרמת מכסה מתכת מעל פתח גישה הנמצא באדמה בחוץ (מעין חפירה באדמה בשטח פתוח שמאפשרת גישה לטיפול בברזי צנרת)? הכוונה שהמכסה מכסה את "החור", אני מניח שהמכסה לא אוטם לחלוטין אז יש תחלופת אוויר מינימלית ביותר והפתח היה סגור זמן ממושך. נניח שיש גז ראדון או חומרים בעייתיים אחרים, האם בעת הפתיחה, הגזים מיד מתפזרים באוויר ולא מסוכנים או שבכל זאת יש סיכון בשניות הראשונות? תודה רבה תודה

סכנה מידית לחיים!!! מקום כזה נקרא מקום מוקף. אין בו מספיק חמצן לנשימה ואפשר לאבד הכרה מידית עם הכניסה אליו. מכסה לא אטום לא יבטיח נוכחות מספיקה של אוויר. לא נכנסים למקום מוקף לפני בדיקה לנוכחות חמצן ברמה מספקת ולאי נוכחות של רעלים כמו פחמן חד-חמצני, פחמן דו-חמצני, נוכחות של חומרים דליקים (סכנת שריפה והתפוצצות בנוכחות גורמי הצתה), ועוד. ראדון... הכי פחות מדאיג בכניסה למקום כזה לזמן קצר. לשהיה ארוכה סיפור אחר.

27/09/2018 | 18:44 | מאת: רועי

נראה לי שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך, לא נכנסתי לשום מקום, נשארתי לעמוד באוויר הפתוח, מעל לאותו פתח. הפתח היה בעומק של כמטר וחצי ובאורך של כ3.5 מטר על משהו כמו 3 מטר רוחב. אני שואל האם כשאני עומד בחוץ אבל בסמוך לאותו פתח בעת פתיחתו יש סיכון? (כמובן שלא בכניסה אליו-סירבתי להיכנס) תודה

מאחר שהסיכון כל כך גדול בכניסה למקום מוקף התמקדתי בו. לעמוד בסמוך, גם מיד עם הפתיחה, כל זמן שלא מכניסים את הראש פנימה לא אמורה להיות בעיה, לא מראדון ולא משאר חומרים רגילים (איזור סביבה ביתית).

27/09/2018 | 19:45 | מאת: רועי

תודה רבה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות