ריסוס עשביה בקרבת בית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/08/2018 | 09:48 | מאת: י

שלום רב. מטעם המועצה שלנו, עבר רכב וריסס נגד עשביה, כ30-40 מטר מביתי, זאת בשעה ששני ילדי ואני היינו בבית וכמה חלונות ביתי היו פתוחים. הרכב עבר בנסיעה איטית ולא נשאר לרסס במקום אחד זמן רב, אך עדיין, הרגשתי גל של ריח חריף שנכנס לתוך ביתי. שאלות 1. איך עליי להתייחס לזה מבחינת ילדיי שפגיעים יותר. 2. מה עליי לעשות מבחינת שדבר כזה לא יקרה שוב, ההתמודדות מול המועצה, האופציות שלי. 3. מה החוק אומר לגבי זה(מרחק ריסוס מול בתים, רוח וכו') יש לציין שהיום בבוקר כשזה קרה, היתה רוח לא קלה, כשזה כבר משהו שאני מניח שיש להתחשב בו ולא לרסס ביום כזה(בטח לא בקרבת בתים) תודה רבה. כרגע אין לי מושג איזה חומר זה היה ספציפית. זה היה כנגד עשביה.

התשובה נמצאת בשיחה עם המועצה. בלי לדעת מה החומר, לא ניתן להגיד שום דבר.

05/08/2018 | 19:35 | מאת: י

שילוב של ראונדאפ עם אלבר סופר(עם רוח לכיוון הבתים שנמצאים כ-40 מטר פלוס מינוס ממקום הריסוס, שנעשה תוך כדי נסיעה איטית)

מוגדרים תנאים מתאימים לריסוס ראונדאפ ואלבר. בטח לא בתנאים של רוח חזקה. בעיקרון אין הגבלה בנושא ריסוס במרחק מה מבתים. היה נחמד אם הרשות היתה מודיעה, או שמה שילוט, אך אין חובה. אם אתם מרגישים טוב, אז הסיכון הראשון של הרעלה כנראה לא קרה, ובזכות הרוח החומר התפזר במהירות גם מהבית. לגבי העתיד, אין דרך לדעת, אך חשיפה חד-פעמית לא מהווה בעיה. הבעיה היא בחשיפות חוזרות ונשנות. בשלב זה אתם יכולים לפנות למועצה שימנעו מריסוס בחומרים אלה, ולהמתין לעדכון החקיקה בנוגע לריסוס ולחומרים המותרים. בשלב זה אין איסור להשתמש בראונדאפ.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות